Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Αιματηρή επίθεση σε γιατρό στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων


Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 9 το βράδυ της Δευτέρας. Όπως αναφέρει το alithianews.gr, δύο ρομά από τον οικισμό των Σοφάδων, μετέφεραν έναν τρίτο με τραύματα στο πόδι που αιμορραγούσε. Ο 28χρονος τραυματίας, όμως, βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ουσιών με αποτέλεσμα να αντιδρά βίαια. Αφού αρνήθηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, άρχισε να χτυπάει την γιατρό που εφημέρευε αρχικά κλωτσώντας την στα πλευρά και εν συνεχεία και στο πρόσωπο. Επίσης, προκάλεσε και φθορές στον εξοπλισμό του Κ.Υ. Σοφάδων.

Κλήθηκε η αστυνομία και ακολούθως το δράστης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καρδίτσας για να του παρασχεθεί η απαραίτητη βοήθεια.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η ιατρός που υπεβλήθη σε εξετάσεις στα πλευρά για να διαπιστωθεί ότι δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται επεισόδια στο Κ.Υ. Σοφάδων αλλά τις προηγούμενες φορές ήταν μικρότερης κλίμακας και υπήρξαν απλά φραστικές επιθέσεις και απειλές.

Επίσης, είναι γνωστό ότι τον περασμένο Ιούλιο, επίθεση τσιγγάνων στο νοσοκομείο Καρδίτσας, συντέλεσε έτσι ώστε η κλινική ακόμη και σήμερα να υπολειτουργεί και να εφημερεύει τις μισές ημέρες του μήνα.


Ανακοίνωση των Ιατρών

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου – Κέντρων Υγείας Νόμου Καρδίτσας. κ. Κωνσταντίνος Αθανασίου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το συμβάν.

“Με αφορμή για ακόμη μια φορά την βία από ΡΟΜΑ ενάντια σε συνάδελφο ιατρό στο Κ.Υ Σοφάδων κατά τη διάρκεια εφημερίας, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε κατηγορηματικά την ενέργεια και καλούμε τις τοπικές αρχές να πάρουν δραστικά μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων δυσάρεστων καταστάσεων. Όσο οι επιθέσεις αυτές μένουν αναπάντητες από τα επίσημα όργανα του Κράτους, όσο οι απανταχού νταήδες, χαϊδεύονται με απλές συστάσεις, τόσο το λειτούργημα του νοσοκομειακού γιατρού θα γίνεται πολύ επικίνδυνο. Απαιτούμε από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Από την 5η ΥΠΕ να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για να υπάρχει επαρκής φύλαξη στα Κέντρα Υγείας του Νόμου Καρδίτσας”.

Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου – Κέντρων Υγείας Νόμου Καρδίτσας.

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας για το συμβάν στο ΚΥ Σοφάδων

Την παρέμβαση εισαγγελέα για το περιστατικό στο ΚΥ Σοφάδων και τον ξυλοδαρμό γιατρού, ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας. Αναλυτικά:

Άλλο ένα περιστατικό βίας συνέβη χτες το βράδυ στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων, με το εφημερεύον προσωπικό να δέχεται επίθεση από νεαρό άτομο Ρομά που προσήλθε με συνοδεία για τις πρώτες βοήθειες. Την επίθεση ακολούθησαν σκηνές τρόμου και βίας (υπάρχει δημοσιευμένο φωτογραφικό υλικό στο διαδίκτυο) με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των συναδέλφων και τη μεταφορά του ενός ιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Το παραπάνω συμβάν έρχεται να προστεθεί στον μεγάλο κατάλογο των περιστατικών βίας και επιθέσεων σε εφημερεύοντες ιατρούς και νοσηλευτές στο νομό μας. Το πλέον γνωστό συνέβη στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας που οδήγησε τελικά σε παραιτήσεις ιατρών και τα επακόλουθα προβλήματα στην λειτουργία της κλινικής.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας με την αναγγελία του συμβάντος κινητοποιήθηκε άμεσα, επικοινώνησε με τους ιατρούς που δεχτήκαν την επίθεση και με την διοίκηση του Κέντρου Υγείας Σοφάδων. Έως το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Εισαγγελέα υπηρεσίας, την οποία ενημερώσαμε για το περιστατικό ζητώντας την παρέμβασή της , ενώ αύριο θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας και με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα κάθε περιστατικό βίας από όπου αυτό και αν προέρχεται.

Είναι αδιανόητο οι λειτουργοί της υγείας (ιατροί και νοσηλευτές) να τρομοκρατούνται, να απειλούνται, να δέχονται επιθέσεις και να τραυματίζονται στην προσπάθειά τους να εκτελέσουν το ιερό τους καθήκον. Απαιτούμε από την πολιτεία με τα αρμόδια όργανα και τους φορείς να παρέχουν ασφάλεια και προστασία στους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό με οποιοδήποτε κόστος.

Δεν νοείται στο όνομα των περικοπών να μην παρέχεται στο ιατρικό προσωπικό καμία ασφάλεια και προστασία, με αποτέλεσμα οι εφημερεύοντες ιατροί στα Δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας και ιδιαίτερα όπως αυτό των Σοφάδων λόγω του μεγάλου πληθυσμού των Ρομά , να απειλούνται, να δέχονται συνεχώς επιθέσεις , η διοίκηση και το προσωπικό να ζητά συνεχώς προστασία και τελικά να μην γίνεται καμιά ουσιαστική παρέμβαση.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά στους συναδέλφους μας και διαβεβαιώνουμε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας θα χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο και θα παρέχει κάθε είδους στήριξη στα μέλη του απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές από οπουδήποτε και αν αυτές προέρχονται.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Αντίδραση από τον Νίκο Τσιότσιο, τ. δήμαρχο Σοφάδων
Ο Νίκος Τσιότσιος, τ. Δήμαρχος Σοφάδων, έκανε μια δήλωση με ανάρτηση στο facebook για το συμβάν.

“Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από το Κέντρο Υγείας Σοφάδων χτες μετά από επεισόδιο με ήρωα έναν τσιγγάνο. Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου σύντροφοί του πήγαν στο Κ.Υ. έναν τσιγγάνο αιμόφυρτο, με τραύμα στο χέρι από σπασμένα γυαλιά, σε άθλια κατάσταση και υπό την επήρεια αλκοόλ ή και ουσιών.

Το προσωπικό προσπάθησε να τον περιθάλψει αλλά αυτός όχι μόνο αρνήθηκε αλλά και επιτέθηκε στη νεαρή αγροτική γιατρό την οποία τραυμάτισε και λέρωσε με αίμα στο πρόσωπο, στα μαλλιά, στα ρούχα.

Μετά από πολλές προσπάθειες και αφού κλήθηκε και η αστυνομία, κατόρθωσαν να του περιδέσουν το τραύμα και να τον στείλουν στο νοσοκομείο.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ;

Ποιος θα πληρώσει την ψυχική οδύνη αυτής της κοπέλας που έλιωσε στα θρανία και στα αμφιθέατρα για να πάρει το πτυχίο της Ιατρικής, με όνειρα για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και για μια σταδιοδρομία στην πολύ δύσκολη επιστήμη της;

Ποιος θα την αποζημιώσει για την αγωνία της για μια πιθανή μετάδοση μολυσματικής ασθένειας από το συγκεκριμένο υποκείμενο;

Είναι δυνατόν να είναι έρμαιο στις διαθέσεις του κάθε αλήτη, κακοποιού, χρήστη ουσιών, φορέα ασθενειών και ποιος ξέρει τι άλλο, την ώρα που προσπαθεί να κάνει το καθήκον της;

Που θα πάει αυτή η κατάσταση με τους τσιγγάνους;

Η Πολιτεία πότε θα αναλάβει τις ευθύνες της;

Πότε θ’ αποφασίσει να σκεφτεί τι πρέπει να κάνει;

Πότε θα συνειδητοποιήσει ότι έχει υποχρέωση να προστατεύσει τους πολίτες;

Μέχρι σήμερα το μόνο που κάνει είναι να μοιράζει αφειδώς επιδόματα για παιδιά που δεν υπάρχουν ή που τα δηλώνουν δυο και τρεις οικογένειες, ψεύτικες συντάξεις αναπηρίας, κάρτες σίτισης, κοινωνικά τιμολόγια, δωρεάν τρόφιμα.

Και όλα αυτά ξεζουμίζοντας τους φορολογούμενους πολίτες που αγωνίζονται να βγάλουν πέρα την καθημερινότητά τους.

Φτάνει πια!

Υ.Γ. Ακούγεται ότι πρόκειται να καταργήσει και το ήδη αδύναμο αστυνομικό τμήμα Σοφάδων. Αν είναι δυνατόν!!!

Απάντηση από τον ρομά, Ανδρέα Μπαντή
Την ανάρτηση σχολίασε ο τσιγγάνος Ανδρέας Μπαντής ως εξής:

ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΟΦΑΔΩΝ. ΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΩΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΊ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

ΜΙΛΑΩ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΣΕ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟ.

Απάντηση από τον Νίκο Τσιότσιο
Αντρέα αυτή είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση που πρέπει κάποτε να γίνει. Ας είναι αφορμή αυτό το γεγονός για να γίνει. Οι ευθύνες βέβαια δεν μπορεί να μοιραστούν εξίσου σε όλους. Ούτε όλοι οι κάτοικοι του συνοικισμού είναι αυτής της πάστας. Πρέπει όμως να παραδεχτείς ότι και σεις δεν βοηθάτε. Και σε όσες προσπάθειες έγιναν κατά καιρούς από τους Δημάρχους δεν ανταποκριθήκατε. Πόσες φορές καταστρέψατε το σχολείο; Μήπως θέλεις να μιλήσουμε για τα δάνεια που δόθηκαν για σπίτια; πόσα σπίτια αγοράστηκαν ή κατασκευάστηκαν και κατοικούνται; όσο για την Πολιτεία, άσε καλύτερα να μην αρχίσουμε.

Δήλωση του Μπάμπη Παπαδόπουλου για το συμβάν

Το πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης τονίζει με επιστολή του ο τέως Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος προς τους βουλευτές του νομού, την Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας, και το Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Η επιστολή

Πάμπολλες φορές στο παρελθόν είχα γίνει «τσιμπούρι» σε κρατούντες και αρμόδιους για την ελλιπέστατη αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή του Δ. Σοφάδων.

Αν και άλλοι είναι στον Δήμο μας εκείνοι που πρέπει να παίρνουν καθημερινά πρωτοβουλίες και να προχωρούν σε ενέργειες για την αδιάκοπη ανάδειξη αυτού του τόσο σοβαρού θέματος που ταλαιπωρεί όσους ζουν στο Δήμο μας και κυρίως τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης των Σοφάδων, εν τούτοις, δεν μπορώ να στέκομαι κι εγώ σιωπηλός βλέποντας την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί, παίρνοντας αφορμή από το νέο, θρασύτατο, περιστατικό που διαδραματίστηκε στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων.

Για μια ακόμα φορά νταήδες, ανενόχλητα και ατιμώρητα, το βράδυ της 12ης/11/2018 τα έκαναν γυαλιά καρφιά ξυλοκοπώντας και το προσωπικό.

Είναι περήφανη η Πολιτεία που δεν παίρνει μέτρα για την αποκατάσταση του κλίματος τρόμου που επικρατεί στην πόλη μας μόλις ο ήλιος δύσει;

Ποιος πολιτειακός άρχοντας και υπηρεσιακός παράγοντας αισθάνεται ότι εκπληρώνει το καθήκον του όταν γνωρίζει ότι στους Σοφάδες:

- Καθημερινά οι τοπικές ειδήσεις ξεκινάνε με το «πόσα και ποια σπίτια ή καταστήματα «άνοιξαν» και λεηλάτησαν το βράδυ ή και τα πρωινά πολλές φορές»

- Καθημερινά οι επαγγελματίες τρέμουν τα χειρότερα μόλις πέσει το σκοτάδι

- Καθημερινά οι ηλικιωμένοι αποτελούν τον εύκολο στόχο, με τραγικά αποτελέσματα κάποιες φορές, όπως είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν.

- Καθημερινά οι γονείς δεν διανοούνται πλέον να αφήσουν τα παιδιά τους να κυκλοφορήσουν μόνα τους.

- Καθημερινά γινόμαστε όλοι μάρτυρες απύθμενου θράσους ανενόχλητων και ατιμώρητων νταήδων οδηγών – παραβατών

- Καθημερινά τα βράδια, οι παραποτάμιοι κυρίως κάτοικοι αλλά και όλοι οι άλλοι, ξενυχτάμε απ’ τα ακούσια ακούσματα ανενόχλητων και ατιμώρητων ηχορυπαντών

- Καθημερινά κανένας συμπολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής ακόμα και την ημέρα όταν βρίσκεται μόνος σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης (π.χ. δημοτικό στάδιο Σοφάδων, νεκροταφείο κλπ)

- Καθημερινά λεηλατούνται ή εξαφανίζονται οχήματα, μηχανήματα, εξοπλισμός κλπ

- Και καθημερινά το ΑΤ Σοφάδων αδυνατεί να αντιμετωπίσει όλο αυτό το τσουνάμι που έχει μπροστά του. Ο λόγος δεν είναι η αδιαφορία αλλά οι λιγοστές δυνάμεις του σε σχέση με τα μεγέθη και τα ιδιαίτερα δεδομένα που ισχύουν στην περιοχή μας.

Είναι προφανές πλέον ότι μαζί με τον τόπο μας που αφέθηκε στο έλεος του Θεού έγινε το ίδιο και με το ΑΤ Σοφάδων.

Ως που θα πάει όμως αυτή η κατάσταση;

Ως πότε θα ανεχόμαστε το καθεστώς άβατου που επικρατεί σε συγκεκριμένα σημεία του Δήμου;

Ως πότε θα συνεχίσει η Πολιτεία να κλείνει τα μάτια σ ένα πρόβλημα που διαρκώς διογκώνεται βυθίζοντας τον τόπο μας;

Άλλη διάσταση δίνει ο Παναγιώτης Χαρίτος

Άλλη διάσταση επί του θέματος δίνει ο Παναγιώτης Χαρίτος, αντιδήμαρχος του Δήμου Σοφάδων που γράφει σε ανάρτησή του στο facebook.

Γιατροί στο ΕΣΥ Σοφάδων άφησαν ασθενή αβοήθητο για μια ώρα.

Ειλικρινά ντρέπομαι για τις ψευδείς ειδήσεις που διαδίδουν ορισμένοι χωρίς να έχουν έγκυρες πηγές. Οι γιατροί άφησαν τον άνθρωπο αβοήθητο για μια 1 ώρα και κληρώθηκαν στο γραφείο ιατρείο τους και τον άφησαν αιμόφυρτο με κίνδυνο να χάσει πολύ αίμα. Αυτή είναι η αλήθεια και θέλω να την αποκαταστήσω. Όπως ακριβώς την κατέγραψαν οι δύο μάρτυρες που ήταν εκεί.

Ζητάω ένορκη διοικητική εξέταση από το διοικητική του νοσοκομείου Σοφάδων για την υπόθεση.

Ωστόσο καταδικάζω οποιαδήποτε μορφή βίας από όπου και προέρχεται. Αν είχε συμβεί αυτό που διαδίδουν ορισμένοι χωρίς να έχουν έγκυρες πηγές τότε θα υποστήριζα ακριβώς το αντίθετο.

Αλλά επειδή ακριβώς στο ΕΣΎ Σοφάδων 85 χρόνια δεν είχαμε τέτοια περαστικά γιατί πολύ απλά είχαμε διοικητές που ήταν δίπλα στους ανθρώπους χωρίς προκαταλήψεις, ρατσιστικές αντιλήψεις και μισαλλοδοξίες.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες τα αίματα είναι από τον ασθενή και όχι από τους γιατρούς όπως θέλουν να διαδώσουν ορισμένοι.

Επιτέλους πρέπει να είμαστε δίκαιοι και να μην στιγματίζουμε ολόκληρη κοινότητα με ψευδείς ειδήσεις που διαστρεβλώνουν και αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης μας.

Επειδή πρόκειται για άπειρους νοσηλευτές και γιατρούς άφησαν ένα περιστατικό καθημερινής ρουτίνας να εξελιχτεί σε υπόθεση για ειδησεογραφική κατανάλωση μόνο.

Ένα μεγάλο μπράβο στους γιατρούς του Γενικού νοσοκομείου Καρδίτσας που σε δύο λεπτά κλείσανε την υπόθεση.

Πηγή: https://www.alithianews.gr
iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου