Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Μπορεί το Life Coaching να αλλάξει τη ζωή σου;



Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ''προπόνηση ζωής''

Σε μια εποχή που η κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα των περισσότερων ανθρώπων, φέρνοντας στη ζωή τους δραματικές αλλαγές, το Life Coaching έχει κάνει την εμφάνισή του. Είναι όμως η ''προπόνηση ζωής'' ένας τρόπος να βγάλει κάποιον από ένα συναισθηματικό ή επαγγελματικό τέλμα;

Τι είναι το Life Coaching;

Είναι μια διαδικασία κατά την οποία ο coach βοηθάει τον πελάτη να χτίσει τη ζωή που επιθυμεί, να αναζητήσει την ευτυχία και να ανακαλύψει τον πραγματικό του εαυτό που συχνά είναι κρυμμένος πίσω από στερεότυπα και προκαταλήψεις που έχει χτίσει ο κοινωνικός περίγυρος. 

Άνθρωποι δυσαρεστημένοι από την καθημερινότητά τους, τη δουλειά τους αλλά ακόμα και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις απευθύνονται σε έναν life coach προκειμένου να βρουν τον δρόμο τους και να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τα πράγματα. Ωστόσο, υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι οι άνθρωποι που καταφεύγουν σε έναν coach βιώνουν την αποτυχία. Το Coaching ξεκίνησε από τις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του '80 ενώ σήμερα παρατηρείται πως επιτυχημένοι επαγγελματίες, γνωστοί πολιτικοί και αστέρες του Hollywood έχουν μέσα στα επιτελεία τους έναν προσωπικό Life Coach.

Δες ακόμη: Τρία χαρακτηριστικά που έχουν οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση

Οι συνεδρίες που πραγματοποιεί ο πελάτης με τον coach έχουν ως σκοπό να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή του σε μια εποχή που αυτή βάλλεται από παντού. Μεταξύ άλλων ο προπονητής ζωής βοηθάει τον πελάτη στο κομμάτι της διαχείρισης χρόνου και διαπροσωπικών σχέσεων αλλά και στην ανάπτυξη επαγγελματικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων. 

Χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης με τον Life Coach μπορεί να δει κανείς τη ζωή του να αλλάζει, με την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση να γίνονται βασικά χαρακτηριστικά του. 


Πηγή : madamefigaro.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου