Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Reuters: Απών ο Τσίπρας, τα λόγια του δεν σημαίνουν τίποτα για τους πυρόπληκτους



Κάνοντας αναφορά στην ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό, το δημοσίευμα παρατηρεί ότι για εκείνους που επέζησαν από την κόλαση της φωτιάς, αυτές οι λέξεις είχαν ελάχιστη σημασία.

Στην έντονη κριτική που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας, από επιζώντες αλλά και την αντιπολίτευση, για τις φονικές πυρκαγιές, εστιάζει δημοσίευμα του Reuters.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κατηγορούνται γιατί δεν ζητήθηκε συγγνώμη για τη φονικότερη πυρκαγιά στην Ελλάδα και γιατί απέτυχαν να αποτρέψουν την τραγωδία. 

Ο κ. Τσίπρας «επέστρεψε εσπευσμένα από τη Βοσνία τη Δευτέρα το βράδυ, λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα της φονικής πυρκαγιάς, σε μικρή απόσταση από την Αθήνα. Ωστόσο η απουσία του από το προσκήνιο για τρεις ημέρες έκανε έξαλλους ορισμένους ανθρώπους», αναφέρει το Reuters.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο κάνει  αναφορά και στην ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό, το δημοσίευμα παρατηρεί ότι για εκείνους που επέζησαν από την κόλαση της φωτιάς, αυτές οι λέξεις είχαν ελάχιστη σημασία. 

«Πώς σκοπεύει να ξεπληρώσει την πολιτική ευθύνη; Τι σημαίνει πολιτική ευθύνη», δήλωσε ένας 79χρονος μπροστά από το καμένο σπίτι του, σημειώνει το δημοσίευμα. «Οι λέξεις είναι ωραίες... αλλά θέλω να πει σε εμένα και εκείνους που καταστράφηκαν, τους φίλους μας... ποιανού λάθος είναι αν δεν είναι δικό του. Έφτασα στα όριά μου», σημείωσε ο ίδιος ηλικιωμένος.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, παρά την μακρά λίστα των μέτρων ανακούφισης για τους πυρόπληκτους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση στην Ελλάδα κατηγορεί τον Τσίπρα ότι εθελοτυφλεί, και ότι εστιάζει στην «επικοινωνιακή πλευρά» της κρίσης και όχι «στην ουσία».

Ακόμη, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι μετά την ανακοίνωση του τριήμερου πένθους, ο κ. Τσίπρας ήταν «αόρατος» μέχρι την Παρασκευή. «Δεν έχει γίνει γνωστό αν επισκέφθηκε κάποιον από τους επιζώντες στο νοσοκομείο», συμπληρώνει. «Ηταν στο γραφείο του, προεδρεύοντας τη μία συνάντηση μετά την άλλη, με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, τους δημάρχους. Ηταν απασχολημένος συντονίζοντας την επιχείρηση», δήλωσε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος.


Πηγή : newpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου