Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Ο Τσίπρας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη χωρίς ούτε μία συγνώμη και χωρίς την παραίτηση του



Η Ελλάδα έχει βυθιστεί στο πένθος μετά την τραγωδία με τους 87 νεκρούς τους δεκάδες τραυματίες και τους χωρίς αριθμό αγνοούμενους και ο Αλέξης Τσίπρας μετά από 7 ημέρες ανέλαβε απλά την πολιτική ευθύνη.

Για να έχει σοβαρότητα η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης θα έπρεπε να συνοδεύεται από την παραίτηση του ίδιου του Τσίπρα, και της κυβέρνησης του, αλλά για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τι έγινε μωρέ συνεχίζουμε και όπου φτάσουμε, έτσι και αλλιώς τελειωμένοι είμαστε.

Μετά το χθεσινό καραγκιοζιλίκι της χθεσινής συνέντευξης Τύπου Τόσκα-Τζανακόπουλου, που προκάλεσε την κοινή γνώμη γεμίζοντας τους Έλληνες με μεγαλύτερη οργή για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να τους αδειάσει.

Η αυτοαποθέωση ξεφτίλα χωρίς καμία ντροπή με τους εμπνευστές της πρόκλησης Τόσκα- Τζανακόπουλου - Παππά που μάλιστα ο τελευταίος κοίταγε με βλοσυρό βλέμμα όσους δεν έκαναν ερωτήσεις που θα βόλευαν, δεν άρεσε ούτε στον απόλυτα ψυχρό και αντρόπιαστο Αλέξη Τσίπρα.

Ο Τσίπρας παραδέχθηκε ότι ο θάνατος των 87 συμπολιτών μας από την πυρκαγιά στο Μάτι είναι η μεγαλύτερη κρίση που περνά η κυβέρνησή του, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία και αποστασιοποιήθηκε από τους κυρίους Τόσκα και Τζανακόπουλο τους οποίους φωτογράφισε ότι «υπερβάλλουν σε δικαιολογίες για να μειώσουν τις ευθύνες»

Έκανε λοιπόν ένα υπουργικό συμβούλιο για να καταγγείλει γενικά και αόριστα «προσπάθειες εκμετάλλευσης της τραγωδίας», αντί να ντρέπεται και να μην βγαίνει καθόλου στα κανάλια.

«Ζήτησα εκτάκτως να συνεδριάσει το υπουργικό. Ίσως η πιο βαριά στιγμή της κυβερνητικής θητείας. Με διακατέχουν ανάμεικτα συναισθήματα. Πόνος, συντριβή για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, αλλά και αγωνία» είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του φτάνοντας στο «Σας κάλεσα σήμερα, γιατί θέλω να αναλάβω ακέραια, ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου και του λαού, την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία», αλλά κουβέντα για παραίτηση του.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου