Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Κυριάκος Μητσοτάκης : Δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία με τα Σκόπια ούτε τώρα, ούτε όταν θα γίνουμε κυβέρνηση



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη συμφωνία με τα Σκόπια είπε ότι αυτή η ΝΔ δεν θα την ψηφίσει και δεν θα την κυρώσει, λέγοντας καθαρά :  Εάν η συμφωνία με την ΠΓΔΜ κυρωθεί από τη σημερινή Βουλή τότε τα περιθώρια ελιγμών για την επόμενη κυβέρνηση θα είναι εξαιρετικά στενά.

«Έκχώρησαν τη γλώσσα και την εθνότητα στη Βόρεια Μακεδονία. Η συμφωνία έχει πολλά μειονεκτήματα. Όπως για τα εμπορικά σήματα» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Αν πήρε ανταλλάγματα για το εθνικό θέμα θα το δούμε στην πορεία. Εγω έχω αφήσει ξεκάθαρα υποννούμενα και απάντηση δεν πήρα. Ο Τσίπρας και με αφορμή το Σκοπιανό διχάζει τον ελληνικό λαό και προκαλεί. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να έχουμε εκλογές το συντομότερο δυνατόν για να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός».

Συνέχισε λέγοντας «Δεν θα ψηφίσω αυτή τη συμφωνία. Τα ίδια ακριβώς που λέω στο εσωτερικό, έχω πει και στο εξωτερικό. Τα ίδια θα ξαναπώ όταν βρεθώ στο Βερολίνο μεθαύριο».

Ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν θα ψήφιζε αυτή τη συμφωνία και δεν θα δεχόταν ποτέ "Μακεδονική εθνότητα" και "Μακεδονική γλώσσα", πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου