Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΕΤ : Το μπάχαλο ως κανονικότητα


Στο πρόσφατο διαφημιστικό τηλεοπτικό μήνυμά του ο πρωθυπουργός τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι επί των ημερών του η χώρα επανήλθε στην κανονικότητα. Ο πολιτικός που έκανε τα πάντα για να διαλύσει την οικονομία και την πολιτική ζωή της χώρας αυτοδιαφημίζεται ως εκφραστής μιας υποτιθέμενης κανονικότητας που μόνο ο ίδιος βλέπει.

Ας δούμε όμως τι έγινε στη χώρα μόνο τις τελευταίες ημέρες. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ξυλοκοπήθηκε, ενώ οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν ως απλοί θεατές. Ο «Ρουβίκωνας» εισέβαλε στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, την ώρα που οι δικαστές συνεδρίαζαν για το θέμα των συντάξεων, χωρίς να γίνει η παραμικρή σύλληψη. Η ίδια οργάνωση απείλησε ευθέως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα τους βρει μπροστά του και κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωναν την άποψη ότι αυτό μπορεί να μη συνιστούσε απειλή, αλλά πολιτικό σχόλιο!

Η διαπραγμάτευση για το ζήτημα των Σκοπίων εξελίσσεται με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τα εθνικά μας συμφέροντα, καθώς η άλλη πλευρά έβαλε στο τραπέζι μια ονομασία με καθαρά αλυτρωτικό περιεχόμενο και χωρίς να έχει αποδεχθεί την αλλαγή του Συντάγματός της, ώστε να εγκαταλείψει τις συγκεκριμένες θέσεις της.

Στην οικονομία, το περίφημο τέλος των Μνημονίων, που επαγγέλλεται ο κ. Τσίπρας, χαιρετίστηκε από τις Βρυξέλλες με την παρουσίαση ενός επικαιροποιημένου τέταρτου Μνημονίου, στο οποίο επιβεβαιώνονται οι μειώσεις στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από την 1η – 1 – 2019, ενώ ξαναμπαίνει το ζήτημα της μείωσης του αφορολόγητου ορίου από το 2019, αντί του 2020.

Η μόνη κανονικότητα που μπορεί να δικαιολογήσει το σποτ του πρωθυπουργού είναι ότι οι υπερωρίες των μετακλητών του Μαξίμου εξακολουθούν κάθε μήνα να προεγκρίνονται, ώστε οι Καρανίκες και οι λοιποί σύμβουλοι να λαμβάνουν εγκαίρως τις αποζημιώσεις για υπερωρίες, νυχτερινά, εκτός έδρας κ.λπ.

Η χώρα δεν αντέχει άλλη τέτοια κανονικότητα. Οι βανδαλισμοί των δημόσιων χώρων, οι ευθείες απειλές και οι ξυλοδαρμοί πολιτικών, τα σκληρά μνημονιακά μέτρα που πλήττουν τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα ψέματα περί δήθεν τέλους της λιτότητας, μαζί με τις αρνητικές εξελίξεις στα εθνικά θέματα, όλα αυτά παραπέμπουν σε μια κυβέρνηση που διανύει τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας και όχι στην ομαλή οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου.

Το καθημερινό μπάχαλο από τους διάφορους εξτρεμιστές και αναρχοαυτόνομους που απολαύουν ασυλίας από διωκτικές Αρχές και κυβερνητικούς παράγοντες μπορεί κάποτε να το οραματίστηκαν ορισμένοι στα κουτούκια των Εξαρχείων, αλλά αποτελεί φαινόμενο βαθιάς κρίσης που παραπέμπει σε περιόδους παρακμής και καθεστώτα υπό κατάρρευση.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου