Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Μητσοτάκης : Καλώ την Τουρκία εδώ και τώρα να δώσει οριστικό τέλος στην παράνομη κράτηση των δυο αξιωματικών μας




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη σήμερα  Δευτέρα 14 Μαΐου στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πέρασαν 98 χρόνια από τότε που ο άνεμος ελευθερίας φύσηξε εδώ στην Αλεξανδρούπολη ολοκληρώνοντας την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Μια ελευθερία δυστυχώς την οποία δεν απολαμβάνουν εδώ και δυόμιση μήνες οι δυο Έλληνες αξιωματικοί μας οι οποίοι κρατούνται παρανόμως στις φυλακές Ανδριανούπολης. 

Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, να επισκεφθεί σήμερα τους δυο αξιωματικούς και να τους παρέχει όχι απλά την ηθική στήριξη, την οποία τους παρέχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά να υπενθυμίσει το αυτονόητο:ότι οι δυο αξιωματικοί μας δεν φύλαγαν μόνο Ελληνικά, αλλά και Ευρωπαϊκά σύνορα. 

Καλώ την Τουρκία εδώ και τώρα να δώσει οριστικό τέλος στην παράνομη κράτηση των δυο αξιωματικών μας. Να σεβαστεί τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τους κανόνες της καλής γειτονίας και να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και απέναντι συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».






Το video των δηλώσεων :




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου