Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Σοκάρει η κατάθεση της 13χρονης που βίαζε ο ηλικιωμένος στη Θεσσαλονίκη



Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν όσα περιέγραψε η 13χρονη μαθήτρια πως πέρασε στην ηλικία των 11 χρόνων στα χέρια ενός 81χρονου. Ο υπερήλικας, ο οποίος διατηρούσε γραφείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, τη βίαζε επί δύο χρόνια, ξεγελώντας της μικρή με μικροποσά, εκμεταλλευόμενος προφανώς την εξαιρετικά άσχημα οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της.

Στην κατάθεσή της στην αστυνομία που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, η ανήλικη αναφέρει με λεπτομέρειες ό,τι συνέβη και αποκαλύπτει πώς ο υπερήλικας εκμεταλλευτής της ήθελε να συνευρεθεί σεξουαλικά και με τη συνομήλικη φίλη της!

Η τελευταία δεν ενέδωσε, αλλά επιβεβαιώνει ότι η φίλη της τής εκμυστηρεύτηκε όσα συνέβαιναν στο ισόγειο γραφείο του 81χρονου. Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με τη δικογραφία, περίμενε να κλείσει να λειτουργεί το γραφείο και οδηγούσε τη 13χρονη σήμερα σε έναν ξεχωριστό χώρο που τον είχε ως αποθήκη, όμως μέσα είχε και κρεβάτι. Όταν έβαζε το παιδί στον συγκεκριμένο χώρο κατέβαζε τα στόρια. Μάλιστα, περιγράφεται ότι η ανήλικη γνώριζε με τα μικρά ονόματα τους δύο υπαλλήλους του γραφείου, οι οποίοι δεν είναι γνωστό εάν αντιλήφτηκαν τι είχε συμβεί.

Και τα δύο κορίτσια περιγράφουν με λεπτομέρειες πώς είναι ακριβώς ο χώρος της συγκεκριμένης αποθήκης, ειδικά όμως η 13χρονη που ήταν θύμα του 81χρονου.

Ακόμη το παιδί αναφέρει στην κατάθεσή του ότι στην αρχή ο ηλικιωμένος άρχισε να της δίνει ποσά της τάξης των 50 λεπτών και του 1 ευρώ για να τη δελεάσει και μετά άρχισε να της προτείνει μεγαλύτερα, για να υποκύψει στις σεξουαλικές του ορέξεις.

Οι περιγραφές του παιδιού για το τι υπέστη στα χέρια του σοκάρουν. Ο κατηγορούμενος έφτασε σε σημείο να χρησιμοποιεί μέχρι και σεξουαλικά βοηθήματα, ενώ μονίμως της έδειχνε περιοδικά πορνό, όπως περιγράφει η ίδια.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση και μάλλον θα αποτελέσει αντικείμενο της ανακριτικής έρευνας είναι ότι το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού φαίνεται πως πληροφορήθηκε ότι η 13χρονη πήγαινε στο γραφείο του ηλικιωμένου, χωρίς προφανώς να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβαινε. Στη δικογραφία περιγράφεται πως ο ένας αδερφός της απευθύνθηκε στον 81χρονο και του είπε να μην ασχολείται με την αδερφή του, ενώ και η μητέρα εμφανίζεται να έχει… δείρει τη 13χρονη, όταν πληροφορήθηκε τις επισκέψεις της στο γραφείο του ηλικιωμένου!

Κομβικό ρόλο στην αποκάλυψη του δράματος που ζούσε η 13χρονη έπαιξε ένας γείτονας που αντιλήφτηκε τις κινήσεις του 81χρονου, πλησίασε το παιδί και το προέτρεψε είτε να απευθυνθούν στην αστυνομία, είτε σε υπηρεσίες προστασίας.

Αν και ο ηλικιωμένος αρνείται όλες τις κατηγορίες, οι λεπτομέρειες στις καταθέσεις των δύο παιδιών είναι αποκαλυπτικές. Οι δικαστικές αρχές περιμένουν περισσότερα στοιχεία από τα εργαστήρια που εξετάζουν διάφορα αντικείμενα από την αποθήκη του 81χρονου, όπως για παράδειγμα το σεντόνι που χρησιμοποιούσε πάντα ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με τις περιγραφές του παιδιού.

Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί σε εισαγγελέα.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου