Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Η εγκληματικότητα στα ύψη, αλλά ο Τόσκας στον «όχι αγγελικά πλασμένο» κόσμο του!



Πολιτική θύελλα και κοινωνική κατακραυγή για τις αλλεπάλληλες εξωπραγματικές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που ισχυρίστηκε ότι μειώθηκαν τα εγκλήματα και επιτέθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

Πολιτικό και ηθικό θέμα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ανακύπτει με τις συνεχείς και αδιανόητες δηλώσεις του, με τις οποίες όχι απλώς προσπάθησε να απεκδυθεί των ευθυνών του υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας για την έξαρση της εγκληματικότητας στη χώρα, αλλά επιχείρησε με αμπελοφιλοσοφίες και αμφιλεγόμενες οδηγίες προς τους πολίτες να θολώσει τα νερά.

Μάλιστα προκαλεί οργή και έκπληξη ο ισχυρισμός του κ. Τόσκα, την ώρα που ένας 52χρονος χαροπαλεύει μετά από την εισβολή ληστών με όπλο στο σπίτι του στην Κηφισιά, ότι η εγκληματικότητα έχει μειωθεί! 

Ο κ. Τόσκας έφτασε στο σημείο να προσπαθήσει να αξιοποιήσει την περίπτωση του 52χρονου Αλέξανδρου Σταματιάδη, για να εμφανιστεί ότι έχει δίκιο: Επέκρινε τα μέσα ενημέρωσης γιατί είχαν κριτικάρει τις οδηγίες του υπουργείου προς τους πολίτες να κάνουν τους κοιμισμένους στη περίπτωση που μπουν ληστές στο σπίτι τους, αφήνοντας να εννοηθεί πως πιστεύει ότι ο άνθρωπος που τραυματίστηκε βαριά χθες το πρωί δεν έπρεπε να σηκωθεί και να αντισταθεί στους ληστές!

Το γεγονός δε ότι στις σχετικές δηλώσεις του βρήκε τη διάθεση να κάνει και μαθήματα φιλοσοφίας, άφησε άφωνους τους πάντες:

«Αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμο χωρίς προβλήματα, εγκλήματα και παραβάσεις αν κάποιος ξέρει, να μας τον πει» είπε χαρακτηριστικά κ. Τόσκας και στη συνέχεια το… τερμάτισε: «Κάποιοι μας χλεύαζαν, όταν είπαμε τις οδηγίες όλων των αστυνομιών του κόσμου για το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι σε τέτοιες επιθέσεις. Τώρα δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να πουν. Οι οδηγίες δεν είναι κάποιου συγκεκριμένου, αλλά είναι διεθνείς πρακτικές τις οποίες εφαρμόζει και η Ελληνική Αστυνομία. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις γι αυτό κάνω έκκληση και στα ΜΜΕ να εστιάσουν στις πραγματικές διαστάσεις και να μην πιανόμαστε από την περιπτωσιολογία να μεταφέρουμε λάθος μηνύματα, γιατί τα λάθος μηνύματα σημαίνουν μεγάλα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις απώλειες».

Σημειωτέον ότι η σχετική συζήτηση περί του τρόπου αντιμετώπισης μίας ληστείας είχε ξεκινήσει με την περίπτωση του 88χρονου συνταξιούχου, ο οποίος ευρισκόμενος σε άμυνα και προσπαθώντας να προστατεύσει τη ζωή του, πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν από τους δύο ληστές, που είχαν εισβάλει στο σπίτι του. Τότε είχε κατακρίνει τον 88χρονο, λέγοντας ότι περίπου ότι η συμπεριφορά του κάνει την χώρα… φαρ ουέστ!!!

Ο ισχυρισμός του κ. Τόσκα ότι η εγκληματικότητα το 2017 έχει μειωθεί κατά 13% σε σχέση με το 2016, καταρρίπτεται από τα στοιχεία της ίδιας της ΕΛΑΣ: Ενδεικτικά και μόνο, οι διαρρήξεις οικειών ανέβηκαν από 12.793 το 2016, σε 12.809 το 2017. Οι διαρρήξεις αυτοκινήτων από 11.303, σε 12.431. Οι κλοπές αυτοκινήτων από 8.110, σε 8.913.


Πολιτική θύελλα

«Το ποτήρι της εγκληματικότητας ξεχείλισε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση δημοκρατίας, ομαλότητας και ευημερίας, ενώ δεσμεύτηκε ότι αυτές ακριβώς τις προτεραιότητες δεσμεύεται ότι θα κάνει σύντομα πράξη η ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση και σημείωσε ότι «τα τελευταία κρούσματα εγκλημάτων, με συνανθρώπους μας να χαροπαλεύουν και σπίτια να λεηλατούνται, επιβεβαιώνουν αυτό που η ΝΔ επισημαίνει από καιρό. Ότι η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Πρόβλημα εγκληματικότητας υπήρχε πάντα. Το τελευταίο διάστημα, όμως, το ποτήρι ξεχείλισε».

Έντονα αντέδρασε στις δηλώσεις Τόσκα και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η υπεύθυνη σε θέματα προστασίας του Πολίτη Εύης Χρισοφιλοπούλου δήλωσε ότι «δεν μπορεί οι πολίτες να φοβούνται μέσα στα ίδια τους τα σπίτια επειδή ο κ. Τόσκας δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του» και κάλεσε τον υπουργό «αντί να αρκείται να τους προτρέπει να παριστάνουν τους κοιμισμένους, εμείς τον προτρέπουμε να ξυπνήσει επιτέλους και να προστατεύσει τους πολίτες».

Το Ποτάμι χαρακτήρισε τον κ. Τόσκα «ανύπαρκτο ως υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και τον κάλεσε «τουλάχιστον να μην προκαλεί με τις δηλώσεις του».


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου