Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Π. Καμμένος για τους "2": Με εντολή... Σουλτάνου μπορεί να τους κρατήσουν και 15 χρόνια



"Είναι τρελός, με ποιον να μιλήσεις; Εδώ χθες έκανε δηλώσεις κατά του Νετανιάχου. Σε μια χώρα που η Δικαιοσύνη λειτουργεί με τις εντολές του Σουλτάνου μπορεί αυτή η ιστορία να κρατήσει και 15 χρόνια" είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για τον Ταγίπ Ερντογάν κατά την ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε για πασχαλινές ευχές με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο ΥΠΕΘΑ μετά το τέλος των συνεδριάσεων των Επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας και Εξοπλιστικών έκανε την ευχή από το βήμα της Βουλής "οι δύο Έλληνες αξιωματικοί να επιστρέψουν σύντομα".

Στην συνέχεια όμως περνώντας από τα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών έδωσε πολλές πτυχές της υπόθεσης, ενώ αποκάλυψε τι ακριβώς έγινε τα πρώτα λεπτά με τους δύο έλληνες αξιωματικούς λέγοντας τα εξής: "Από την πρώτη ώρα  συναντήθηκαν οι δύο στρατηγοί , οι ταξίαρχοι. Μάλιστα  έτυχε να έχω τραπέζι την αναπληρώτρια γγ του ΝΑΤΟ και μου λέει  η γυναίκα ‘τι συμβαίνει’ και της λέω τώρα συναντιούνται οι στρατηγοί Ελλάδας και Τουρκίας για ένα  μικρό μεθοριακό επεισόδιο , και έχουμε δύο κρατούμενους. Και μου ΄λέει η γυναίκα να πάρω τηλέφωνο; Και με παίρνει το απόγευμα η γυναίκα και μου λέει εντάξει λύθηκε; Και εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα".

Ο ΥΠΕΘΑ χαρακτήρισε "προσχεδιασμένο" το γεγονός με τους δύο και μίλησε για απαγωγές. Χωρίς να πει ευθέως ότι οι δύο απήχθησαν ανέφερε ότι χρησιμοποιούν τη μέθοδο της απαγωγής για να κάνουν πολιτική. Και παρέπεμψε ξανά στην γνωστή κινηματογραφική ταινία για την τύχη των "2" από εδώ και πέρα. "Ξέρετε το Εξπρές του Μεσονυκτίου; Τους βάλανε μέσα και μετά τους έφτιαχναν συνέχεια κατηγορίες" τόνισε ο κ. Καμμένος για την ‘τύχη’ των δύο Ελλήνων...

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες για τους  χειρισμούς της ελληνικής πλευράς για τους "8" Τούρκους που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα ο υπουργός επέμεινε ότι ήταν σωστοί και ανέφερε ως παράδειγμα ότι "εμείς επιστρέψαμε αμέσως το ελικόπτερό τους".

Ενώ αμφισβήτησε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε να τους επιστρέψει άμεσα. "Θα έλεγε ποτέ ο Τσίπρας στον Ερντογάν ότι θα απελευθερώσει τους 8; Ποιος πιστεύει τον Ερντογάν;  Του είπε ότι θα δούμε. Κι εμείς επιστρέψαμε το ελικόπτερο. Για να δείξουμε καλή θέληση το δώσαμε πίσω. Από εκεί και πέρα αυτοί ζητούν άσυλο στην Ελλάδα. Λένε προστατέψτε μας για να μην μας σκοτώσουν. Είναι ίδια περίπτωση με τους 2; Από μια Δικαιοσύνη η οποία εκτελεί αντικαθεστωτικούς χωρίς να είναι; Δεν είναι το ίδιο πράγμα".

Η Τουρκία μπορεί να κάνει καμιά παραπάνω ενέργεια. Όμως δεν τσιμπάμε

Σε ότι αφορά την τουρκική προκλητικότητα ο ΥΠΕΘΑ παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένταση. "Ότι υπάρχει μια ένταση , υπάρχει" είπε, και σημείωσε ότι η κατάσταση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν είναι και τόσο καλή., Είπε μάλιστα ότι το 80% των τεθωρακισμένων τους έχει θέματα και το 60% του στρατεύματος επίσης  Και στο Αφρίν η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη. Από την άλλη πλευρά βέβαια ένας  που έχει συνηθίσει να παίρνει πτώματα και δεν το υπολογίζει μπορεί να κάνει κάποια παραπάνω ενέργεια., θα μπορούσα να πω διάφορα. Δεν καθησυχάσω καθόλου είμαστε σοβαροί είμαστε σοβαροί αλλά αποφασισμένοι μεν, αλλά δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε σε προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου εάν παραβιάσουμε την εθνική μας κυριαρχία θα απαντήσουμε όπως πρέπει. δεν θα παίξουμε όμως ένα παιγνίδι έντασης όπως αυτοί θέλουν να δημιουργήσουν. Χωρίς να υποχωρήσουμε".

Τι είπε για Β. Μαρινάκη 

Ο υπουργός ρωτήθηκε για το εάν θα προσέλθει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας είπε ότι η ΝΔ έκανε εξεταστική επιτροπή για τον Γιαννουσάκη και με παιδεύανε 7 ώρες εκεί μέσα και τελικά τι αποδεικνύεται; ότι αυτά που κατέθεσε στην εισαγγελία ο Γιαννουσάκης, που δεν ήθελε η ΝΔ να καταθέσει στην εισαγγελία ο Γιαννουσάκης, οδήγησαν στην δίωξη του κ. Μαρινάκη για κακουργήματα, για εμπορία ναρκωτικών και διάθεση ναρκωτικών. Τελικά τι αποδείχθηκε; Ότι έκανε εξεταστική η ΝΔ για τον Γιαννουσαίικα γιατί φοβήθηκαν μην πάει ο κουμπάρος τους μέσα, μην πάει στην φυλακή. Και τελικά βγήκαν οι διαδρομές χρήματος του κουμπάρου, άνοιξαν οι λογαριασμοί στα Εμιράτα, άνοιξαν οι λογαριασμοί στην Αμερική και ουσιαστικά αυτά που δεν ήθελαν να πει ο Γιαννουσάκης οδήγησαν στην δίωξη του Μαρινάκη". 


Μαρίας Νταλιάνη
Πηγή : capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου