Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Τζάμπα οι πανηγυρισμοί στο Καστελόριζο παράταση του τρίτου μνημονίου σχεδιάζουν οι δανειστές




Και τι δεν ακούσαμε αυτές τις ημέρες για την δήθεν επιτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα, για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο, αλλά η πραγματικότητα τους διαψεύδει και τους ξεμπροστιάζει.

Σε πανικό το Μέγαρο Μαξίμου μετά το δημοσίευμα της γερμανικής Süddeutsche Zeitung η οποία, επικαλούμενη αποκλειστικές πληροφορίες κάνει λόγο για παράταση της τρέχουσας δανειακής σύμβασης και ντροπίαζει την κυβέρνηση Τσίπρα στον Ελληνικό λαό για ακόμα μία φορά.

Οι δανειστές συζητούν το ενδεχόμενο να παραταθεί για μερικούς μήνες ακόμα το Τρίτο Πρόγραμμα Στήριξης που κανονικά ολοκληρώνεται τον Αύγουστο, δηλαδή αυτό σημαίνει ότι όπως γίνεται εδώ και τρεισήμισι χρόνια ελληνική κυβέρνηση λόγω ανικανότητας και ανεπάρκειας, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμιστικές της υποχρεώσεις της. 

Εκτός αυτού οι δανειστές ζητούν αυστηρότερη επιτήρηση της Ελλάδας μετά το τέλος του προγράμματος σε σύγκριση με την Ιρλανδία η την Πορτογαλία, οι περισσότεροι δανειστές αντίθετα είναι της γνώμης ότι η Αθήνα οφείλει να δεχθεί αυστηρότερη επιτήρηση, αφού σε τελική ανάλυση η συζητούμενη ελάφρυνση του χρέους αφορά δεκαετίες ολόκληρες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου