Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Ο Παρασκευόπουλος ζήτησε να καταργηθεί ο νόμος του, ο Κοντονής όμως εγκληματικά τον διατηρεί σε βάρος της κοινωνίας



Ν. Παρασκευόπουλος: «Να καταργηθεί ο νόμος μου για τις αποφυλακίσεις»

Νοέμβριο του 2017, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπολος είχε πει για να δικαιολογηθεί για τον εγκληματικό για την κοινωνία νόμο του, ο νόμος «έπρεπε να ισχύσει στην περίοδο που ίσχυσε, διότι οι φυλακές μας ήταν σε υπερσυμφόρηση, σε συνθήκες που καταδικαζόμασταν. Φυσικά και πρέπει να αλλάξει ο νόμος».

Τον ίδιο μήνα Νοέμβριο του 2017 ο κ. Κοντονής απο το βήμα της βουλής είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει τον νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών, τον γνωστό και ως «νόμο Παρασκευόπουλου» με την εφαρμογή του νέου σωφρονιστικού και ποινικού κώδικα.

Ο υπουργός κ. Κοντονής είχε υποστηρίξει μάλιστα για να δικαιολογήσει το έγκλημα Παρασκευόπουλου που συντηρεί και ο ίδιος, πως ο νόμος ήταν επιβεβλημένος λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν στις φυλακές, γεγονός που οδηγούσε πολλούς έγκλειστους στο να προσφεύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και η χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμα. «Θεωρούμε ότι είναι καλύτερο αντί να πληρώνουμε πρόστιμα στην ΕΕ από αγωγές και προσφυγές και να γίνεται η χώρα διεθνώς ρεζίλι , αυτά τα χρήματα να αξιοποιούνται στη καλύτερη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος». Με λίγα λόγια είπε ο Κοντονής πώς αντί να σοβαρευτούν και να φτιάξουν ένα νόμο που να μην ευνοεί στην αποφυλάκιση σκληρών κακοποιών, καλύτερα είναι αυτοί που βγαίνουν να σκοτώνουν και κανένα παρά η Ελλάδα από ανικανότητα Παρασκευόπουλου - Κοντονή να πληρώνει πρόστιμα.

Αποτέλεσμα είναι ο κατά τα άλλα και όταν πρόκειται για τρομοκράτες λαλίστατος υπουργός δημόσιας τάξης κ. Κοντονής μετά από 5 μήνες και σε βάρος της κοινωνίας να μην έχει κάνει ούτε μία κίνηση για κατάργηση του νόμου.

Αυτός ο νόμος έγκλημα έχει γιγαντώσει την εγκληματικότητα γιατί απλά, οι κακοποιοί γνωρίζουν ότι με Κοντονή υπουργό και ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση ότι έγκλημα και να κάνουν θα είναι περαστικοί από τις φυλακές για ξεκούραση.

Μην περιμένετε να αλλάξει ο νόμος με αυτή την κυβέρνηση, υπομονή 12 μήνες το πολύ εάν δεν είναι γρηγορότερα για το καλό όλων μας, και θα καταργηθεί σε ένα βράδυ προς όφελος της κοινωνίας και σε βάρος των κακοποιών από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου