Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ποιος ήταν ο μπράβος της νύχτας με το ψευδώνυμο «Μπούμη»



Ο Γιώργος Λίτσας με το ψευδώνυμο «Μπούμη» , σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έχει πλούσιο παρελθόν, ανήκε στην ίδια ομάδα μπράβων με τον Βασίλη Γρίβα, που δολοφονήθηκε την άνοιξη του 2017 έξω από το σχολείο του γιου του στα Γλυκά Νερά.

Το 2016 είχε γίνει ακόμη μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, σε εστιατόριο στους Αγίους Αναργύρους όταν δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα δεν δίστασαν να πυροβολήσουν με καλάσνικοφ την ώρα που στο μαγαζί βρίσκονταν μικρά παιδιά.

Ένα από τα σενάρια που αναμένεται να εξεταστεί είναι η επίθεση στους Αγίους Αναργύρους να αποτελεί πράξη αντεκδίκησης για το φόνο με καταιγισμό πυρών του Στεφανάκου, τον Ιανουάριο στη λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι.

Το όνομά του Γιώργου Λίτσα συμπεριλαμβανόταν στην δικογραφία του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών με τους 217 νονούς της νύχτας και είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το 2015 σε κάθειρξη 13,5 ετών.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που εκκρεμούσαν εις βάρος του Γιώργου Λίτσα βρισκόταν και η αιματηρή ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο το 2010, με λεία ύψους ενος εκατομμυρίου ευρώ και ακόμη μια αιματηρή ληστεία, αυτή στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσε νεκρός ο ταμίας Δημήτρης Μαντούβαλος.

Είχε ακόμη κατηγορηθεί στις αρχές του 2010 και για προστασία σε μαγαζιά του Πειραιά.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου