Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Τουρκία: Δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο



Τι διαμηνύει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση 4,5 ωρών υπό τον Ερντογάν.

Συντηρεί και κλιμακώνει την πίεση η Τουρκία, επιμένοντας στους πολιτικούς τακτικισμούς της. Αυτή τη φορά, μέσω του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας προειδοποιεί πως δεν κάνει πίσω στις απαιτήσεις της στο Αιγαίο ενώ απευθύνει συστάσεις στην Ελλάδα για την συμπεριφορά της

Επίσης στέλνει μηνύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες πως η Αγκυρα  δεν θα υποχωρήσει από τις διεκδικήσεις της στη Μεσόγειο Θάλασσα και στη βόρεια Συρία.

"Οι κινήσεις της Ελλάδας παρακολουθούνται στενά"

Στο επίσημο ανακοινωθέν του Συμβουλίου γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στο Αιγαίο και στην Κύπρο, με την κατηγορία ότι η ελληνική πλευρά δεν σέβεται τους κανόνες καλής γειτονίας: "Ειδικότερα, παρακολουθούνται στενά οι κινήσεις της Ελλάδας που δεν συνάδουν με μία σχέση καλής γειτονίας, και αποφασίστηκε για μία ακόμη φορά ότι τα συμφέροντα της Τουρκίας θα προστατευθούν με κάθε κόστος".

Οπως μετέδωσε το Reuters, σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα αναλάβει δράση, εάν οι Κούρδοι μαχητές δεν αποσυρθούν αμέσως από την περιοχή Μάνμπιτζ (Ιεράπολη) της Συρίας και τις περιοχές της χώρας ανατολικά του Ευφράτη.

Το Συμβούλιο διαμήνυσε επίσης ότι αναμένει από την ιρακινή κυβέρνηση να εμποδίσει τις επιχειρήσεις της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) στο Ιράκ, ιδίως στις πόλεις Σιντζάρ και Καντίλ.

Στην περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε η Τουρκία θα τις αποτρέψει η ίδια, τονίστηκε από το συμβούλιο.


Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου