Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Απειλές Ερντογάν κατά ΕΕ: Αν ανοίξουμε τα σύνορα στους πρόσφυγες θα ψάχνετε τρύπα να κρυφτείτε!



«Φιλοξενούμε 3,5 εκατ πρόσφυγες από την Συρία, επί 7 χρόνια. Μας ικετεύσατε να μην ανοίξουμε τις πόρτες. Εμείς δείξαμε ανθρωπιά, αλλά εσείς δεν καταλαβαίνετε από ανθρωπιά»

Νέα επίθεση κατά της Ευρώπης εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε πόλη της ανατολικής επαρχίας Ερζερούμ, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε κατά του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για τη σκληρή κριτική του κατά της αιματηρής τουρκικής επιχείρησης με την ειρωνική ονομασία «Κλάδος Ελαίας» στην κουρδο-κρατούμενη πόλη Αφρίν της βόρειας Συρίας και με το συγκεντρωμένο πλήθος να γιουχάρει απείλησε την Ευρώπη ότι θα ανοίξει τις πύλες και θα πλημμυρίσει με νέο κύμα προσφύγων: «Φιλοξενούμε 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία, εδώ και 7 χρόνια. Μας ικετεύσατε να μην ανοίξουμε τις πόρτες. Αν το κάνουμε δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε. Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε! Εμείς δείξαμε ανθρωπιά, αλλά εσείς δεν καταλαβαίνετε από ανθρωπιά».

Ακουμπώντας το χέρι στο φέρετρο του Τούρκου στρατιώτη, με το όνομα Μοχάμεντ, που έπεσε στην Αφρίν, είπε ότι θέλει να γίνει κι ο ίδιος «μάρτυρας» (κατά τους Τούρκους όλοι οι νεκροί πολέμου είναι μάρτυρες) κι υποστήριξε ότι ο Αλλάχ του υποσχέθηκε τη νίκη, που είναι πλέον κοντά. «Φτάνουμε στο τέλος», είπε. «Σώζουμε τους καταπιεσμένους, ανθρώπους περήφανους, που διώκονται στη Συρία. Έχετε δει πώς οι καταπιεσμένοι που θέλουν να φύγουν από την Αφρίν διώκονται. Βρήκαμε που κρατούν τις βόμβες τους. Μπαίνουμε. Θα τους διώξουμε», τόνισε σε μία παραληρηματικού χαρακτήρα απόπειρα να ξεσηκώσει τον κόσμο και να ανυψώσει το φρόνημα. 
Ο Ερντογάν επιτέθηκε και στις ΗΠΑ για ακόμα μια φορά. «Είμαστε ένα έθνος 81 εκατομμυρίων. Δεν θα μας πουν τι να κάνουμε; Που είναι το FETΟ;», αναρωτήθηκε. Και απάντησε μόνος του: «Στην Πενσιλβάνια», αναφερόμενο φυσικά στον Φετουλάχ Γκιουλέν.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου