Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

ΗΝΙΟΧΟΣ 2018: 14 F-15E στην Ανδραβίδα



Η USAFE (United States Air Forces in Europe), έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες 14 F-15Ε που συμμετέχουν στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2018 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. 

Τα 14 αεροσκάφη F-15E Strike Eagles και 300 άτομα προσωπικό από την 48η Πτέρυγα Μαχητικών που εδρεύουν στην βάση της RAF στο Lakenheath, λαμβάνουν μέρος στην άσκηση που φιλοξενείται στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας αναφέρει η ανακοίνωση της USAFE.

Η Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2018», η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, θα διεξαχθεί απο τις 12 εως της 23 Μαρτίου. Στην άσκηση, εκτός της Ελλάδας, συμμετέχουν αεροπορικές δυνάμεις του των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου.



Η μεσαίας κλίμακας αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ», εκτελείται σε ετήσια βάση, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και της 117 ΠΜ, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, η οποία βρίσκεται στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Διαρκεί 15 ημερολογιακές ημέρες και καλύπτει ολόκληρο το FIR Aθηνών. Το σενάριο της Άσκησης βασίζεται στην ιδέα εκτέλεσης επιχειρήσεων από μία Αεροπορική Βάση (SINGLE BASE CONCEPT), με τη συμμετοχή όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.




Πηγή : onalert.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου