Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Πολιτικά ρήγματα και κόντρα Γαβρόγλου - Ιερώνυμου προκαλεί η Παναγία... της Τήνου



Αλυσιδωτές αντιδράσεις με νέα κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και την Ιεραρχία της Εκκλησίας, αλλά και ρήγμα στην κυβέρνηση καθώς και στη συνεργασία ΔΗΣΥ, Ποταμιού προκάλεσε η τροπολογία που υπερψηφίστηκε τελικώς στη Βουλή για το Πανελλήνιο Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Η τροπολογία, που ρύθμιζε θέματα για το Ιδρυμα της Τήνου, ήρθε στη Βουλή από κοινού από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη αλλά και των βουλευτών των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου και Κώστα Ζουράρι, προκαλώντας την σκληρή αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και της Ιεράς Συνόδου. 

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας - εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου – με την οποία του ζητούσε να καταψηφιστεί η τροπολογία, κάνοντας λόγο για ωμή παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και της αρχής της αυτοδιοίκησης της Εκκλησίας 

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Παιδείας απάντησε με έντονο ύφος από το βήμα της Βουλής στην επιστολή Ιερώνυμου, συστήνοντας στην Ιερά Σύνοδο να είναι πιο μετρημένη στα λόγια της.

«Η Ιερά Σύνοδος θα πρέπει να είναι πιο μετρημένη στα λόγια της»

Αφού τόνισε ότι η επιστολή «έχει βάλει σε σοβαρές σκέψεις» τον ίδιο και την κυβέρνηση, πρόσθεσε: «Εμείς διεκδικούμε την παράδοση, γιατί υπογραμμίζει μία ειρηνική συνύπαρξη χρόνων. Θα παρακαλούσα, με κάθε σεβασμό, να πω στην Ιερά Σύνοδο ότι θα πρέπει να είναι πιο μετρημένη στα λόγια της. Οταν μιλάμε για Δημοκρατία, η Δημοκρατία είναι για όλους και όχι για κάποιους μόνο». 

Οι παρενέργειες της τροπολογίας, ωστόσο, δεν σταμάτησαν εδώ, αφού κατά την υπερψήφισή της στη Βουλή, αργά το βράδυ της Δευτέρας, ενέσκηψαν διαφοροποιήσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά και στο κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι. 

Κατ’ αρχήν, οι ΑΝΕΛ, καθότι η ψηφοφορία δεν ήταν ονομαστική, τάχθηκαν επισήμως κατά της τροπολογίας, προκαλώντας ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό. 

Κατά ψήφισαν και τα υπόλοιπα κόμματα («παρών» το ΚΚΕ), πλην ΣΥΡΙΖΑ και Ποταμιού. 

Ετσι, ανετράπη και η τακτική που ακολουθούσαν Ποτάμι και ΔΗΣΥ, να μην στηρίζουν πρωτοβουλίες που δεν υποστηρίζονται και από τους δυο κυβερνητικούς εταίρους.

ΤΑ ΝΕΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου