Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Όταν ακούς τον Τζανακόπουλο να λέει απλά "Θα προσπαθήσουμε" χωρίς εθνικό πάθος καταλαβαίνεις γιατί είναι ακατάλληλοι



Το θέμα της ονομασίας δυστυχώς το χειρίζεται μόνη της η πιο ακατάλληλη και ανίκανη κυβέρνηση όλων των εποχών.

Ένα απλά "θα προσπαθήσουμε" από τον Τζανακόπουλο, χωρίς να έχει πάθος και διάθεση, λέει πολλά και δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπορεί και να ξεπουλήσει τα πάντα για να γίνει αρεστή στο εξωτερικό αδιαφορώντας ακόμα μία φορά, για την τα Εθνικά θέματα και τους Έλληνες.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να οδηγήσει στην επίλυση ενός προβλήματος που εκκρεμεί εδώ και 25 χρόνια, καθώς και η γείτονα έχει υποχωρήσει σε σειρά ζητημάτων, θέλοντας έτσι να δημιουργήσουν ένα κλίμα επιτυχημένων που θα τα λύσουν όλα με το όποιο κόστος.

«Η επίλυση του θέματος θα λειτουργήσει θετικά για το σύνολο των Βαλκανίων» είπε στην ΕΡΤ ο κ. Τζανακόπουλος, υπογραμμίζοντας  πως η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ έχει ανασκευάσει τις ακραίες δηλώσεις του παρελθόντος, «έχουμε υποχρέωση και καθήκον να αξιοποιήσουμε τη στιγμή» τόνισε.

Μέχρι το καλοκαίρι οπότε και συνέρχεται η συνοδός του ΝΑΤΟ μπορούμε να φτάσουμε στην εξεύρεση κοινά αποδεχτής λύσης».

Σε ερώτηση για το ποια είναι η εθνική στάση με την οποία η χώρα προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Νομίζω ο υπουργός Εξωτερικών ήταν σαφής, στις δηλώσεις του πριν από δύο ημέρες για την πολιτική τοποθέτηση της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση, και είναι εκείνη που διατυπώθηκε από την τότε κυβέρνηση του κ. Καραμανλή (2007-2008) στο Βουκουρέστι».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών είπε «θα πάρουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να επιτύχουμε την ευρύτερη πολιτική συναίνεση».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου