Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

To Facebook παραδέχτηκε ότι τα social media μπορεί να βλάψουν την ψυχική υγεία



To Facebook παραδέχτηκε ότι τα social media μπορεί να βλάψουν την ψυχική υγεία.

Το Facebook αναγνώρισε δημόσια ότι η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να βλάψει την ψυχική υγεία των χρηστών. Ωστόσο αυτή η εξαγγελία δεν είναι καθόλου τυχαία, προφανώς γιατί η εταιρεία δέχεται αφόρητη πίεση από τους επικριτές της, σχετικά με την επίδραση που επιφέρει ο τρόπος λειτουργίας της, στην κοινωνία.

Ερευνητές που εργάζονται για το Facebook παραδέχτηκαν σε μία δημοσίευση στο blog της εταιρείας, ότι αρκετές μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο χρόνος που δαπανάται στο Facebook «καταναλώνοντας παθητικά πληροφορίες» μπορεί να αλλοιώσει την ψυχική υγεία των ανθρώπων, κάνοντάς τους να νιώσουν χειρότερα. Ωστόσο το παράδοξο της υπόθεσης πώς αυτοί οι ερευνητές υποστήριξαν ότι η λύση για αυτό το πρόβλημα είναι να αλληλεπιδρούν περισσότερο με τους συνανθρώπους τους στην πλατφόρμα τους.

Ωστόσο, σημείωσαν επίσης ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες από τη χρήση της πλατφόρμας επειδή τους ενθαρρύνει να συγκρίνουν συνεχώς τη ζωή τους με άλλους χρήστες. Επιπλέον μέσω της κατάχρησης των social media μειώνεται ο χρόνος που αφιερώνεται στην κοινωνική επαφή με τους συνανθρώπους μας στην πραγματική ζωή.

Οι ερευνητές λένε ότι η εταιρεία έχει προβεί σε αρκετές αλλαγές στο News Feed, έτσι ώστε να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για σημαντικές αλληλεπιδράσεις και να μειώσει την παθητική κατανάλωση περιεχομένου που είναι χαμηλής ποιότητας.

Η δημόσια αναγνώριση από μέρους της εταιρείας για τις επιζήμιες επιπτώσεις της πλατφόρμας, αποδεικνύει επί της ουσίας ότι κόσμος έχει αποχαυνωθεί με τα social media, και πλέον διαπίστωσε πως με το να αρνείται αυτές τις κατηγορίες θα της έκανε χειρότερο κακό, άλλωστε ο κόσμος δεν χρειαζόταν καμία επιστημονική επιβεβαίωση για να καταλάβει τα αυτονόητα.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου