Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Μαρδακίες Συριζαίων παιδέουσι την χώρα



Βρήκε τη λύση για την ονομασία των Σκοπίων ο Δ.Μάρδας: «Να ονομαστούν Δακία»

Γελάει η υφήλιος με τον υφυπουργό Εξωτερικών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας, που ξεφτίλισε την χώρα και έδειξε ακόμα μία φορά την ποιότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Δημήτρης Μάρδας λίγο πριν φύγει το 2017, πρόσφερε γέλιο και ανέδειξε την κατάντια των πολιτικών που μας κυβερνάνε.

Το όνομα Δακία πρότεινε ο,Δημήτρης Μάρδας, για την ΠΓΔΜ, λέγοντας μάλιστα ότι αυτό το όνομα βρίσκεται βρίσκεται στους χάρτες. «Αν δείτε παλαιούς χάρτες σε παλαιότερα μουσεία θα βρείτε τον όρο στην περιοχή».

Το συγκεκριμένο όνομα φυσικά δεν έχει καμία σχέση τόσο με την περιοχή των Σκοπίων όσο και με τους κατοίκους.

Δακία ονομαζόταν η περιοχή της σημερινής Ρουμανίας, όπου έμεναν απόστρατοι των Ρωμαϊκών λεγεώνων και προστάτευαν τα σύνορα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από τα γερμανικά φύλλα. Ο Δούναβης ήταν το φυσικό σύνορο. Οι συγκεκριμένοι ήταν κάτι ανάλογο με τους Βυζαντινούς ακρίτες. 

Κατά καιρούς η Δακία περιελάμβανε περιοχές μεταξύ του Τίσα και του Μέσου Δούναβη. Τα Καρπάθια Όρη βρίσκονταν στο μέσο της Δακίας. Ετσι αντιστοιχεί στα σημερινά κράτη Ρουμανία και Μολδαβία, καθώς και μικρότερα τμήματα των Βουλγαρίας, Σερβίας, Ουγγαρίας και Ουκρανίας. 

Οι σημερινή κάτοικοι της Ρουμανίας δεν είναι Σλάβοι, δεν έχουν συγγένεια με τα σλάβικα φύλα της Βαλκανικής. Είναι λατινικής καταγωγής, αποτυπώνεται και στη γλώσσα τους. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου