Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Μόνο ανεξάρτητη δεν θέλει η κυβέρνηση την δικαιοσύνη στην Ελλάδα



Η κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης δείχνοντας με αυτό τον τρόπο και πάλι, ότι δεν σέβεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Το μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής ασύλου στον έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου: «Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών».

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε η αίτηση της κυβέρνησης να ακυρωθεί η χορήγηση ασύλου στον έναν εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών.

«“Ως κράτος δικαίου η Ελλάδα σέβεται την διάκριση των εξουσιών” και “πράττει τα δέοντα για να έχουν δίκαιη δίκη” οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί δήλωσε προσφάτως ο κ. Αλ. Τσίπρας και μάλιστα παρουσία του Τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν. Κατόπιν τούτου το ερώτημα που έχουν οι πολίτες και οφείλει να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι αυτονόητο: Για ποιο λόγο η κυβέρνηση υπέβαλε σήμερα αίτηση ακύρωσης κατά της χορήγησης πολιτικού ασύλου που αποφάσισε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Προσφυγών για τον πρώτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς;»


Στο σκεπτικό της απόφασης της η επιτροπή αναφέρει ότι δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα». Έτσι, καταλήγει η Επιτροπή δεν μπορεί να εκδοθεί στην Τουρκία καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».

Ήδη, ο Τούρκος αφέθηκε ελεύθερος από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού όπου ήταν κρατούμενος, λόγω της εκκρεμότητας της αίτησης ασύλου που είχε καταθέσει.

Την ίδια ώρα, σε καθεστώς διοικητικής κράτησης παραμένουν οι άλλοι επτά Τούρκοι στρατιωτικοί, αναμένοντας τις αποφάσεις της Επιτροπής Ασύλου στην οποία έχουν προσφύγει.

Ο Άρειος Πάγος έχει πει «όχι» στην έκδοση των οκτώ στην Τουρκία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου