Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Πυρά από την αντιπολίτευση κατά Κοντονή για την κόντρα με την ΔικαιοσύνηΝΔ: Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος θα είχε παραιτηθεί - 

ΠΑΣΟΚ: Αποκορύφωμα της συστηματικής καθεστωτικής απόπειρας χειραγώγησης της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης σχετικά με όσα διαδραματίστηκαν χθες στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, όπου ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατήγγειλε δημόσια, για πρώτη φορά στην Ιστορία της Δικαιοσύνης, τον αρμόδιο υπουργό Σταύρο Κοντονή για «ωμή παρέμβαση» στο έργο της. Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε άμεσα την παραίτηση του κυρίου Κοντονή, τονίζοντας πως αυτό θα ήταν αυτονόητο σε «οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος», ενώ το ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως πρόκειται για το «αποκορύφωμα της συστηματικής καθεστωτικής απόπειρας χειραγώγησης της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης» από την κυβέρνηση.


Νέα Δημοκρατία: Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος, ο Κοντονής θα είχε παραιτηθεί

Ανακοίνωση για τη πρωτοφανή  καταγγελία του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Δικαιοσύνη, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. 

Με αφορμή την δήλωση -μοναδική για ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου- του προέδρου του ΣτΕ ότι «υποδείξεις δεν δεχόμαστε από πουθενά. Δεν είναι δυνατόν ορισμένοι να διανοούνται ότι δεν υπάρχουν δικαστήρια. Καλώ για τελευταία φορά σε αυτοσυγκράτηση. Υπάρχουν όρια στα λόγια»  η ΝΔ υπενθυμίζει ότι σε οποιοιδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος  ο υπουργός Δικαιοσύνης θα είχε αποπεμφθεί από την θέση του. 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως εξής: «Δεν υπάρχει προηγούμενο η ηγεσία της Δικαιοσύνης να καταγγέλλει δημοσίως τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό για ωμή παρέμβαση στο έργο της.  

Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος ο κ. Κοντονής θα είχε ήδη αποπεμφθεί από την θέση του. 

Αλλά για το καθεστώς Τσίπρα - Καμμένου είναι ψιλά γράμματα ακόμη και η διάκριση των εξουσιών που κατοχυρώνει την Δημοκρατία».


ΠΑΣΟΚ: Νέα προκλητική παρέμβαση Κοντονή

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τον χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα από το βήμα των εργασιών της 33ης τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «νέα, προκλητική, ωμή παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, και μάλιστα από το βήμα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος», τονίζει πως «σηματοδοτεί το αποκορύφωμα της συστηματικής καθεστωτικής απόπειρας χειραγώγησης της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης από μια επικίνδυνη και αυθαίρετη κυβέρνηση» και σημειώνει: «Απαντώντας στη νέα εκτροπή του κ. Κοντονή, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας διατύπωσε αυτό που όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν διαπιστώσει με αποστροφή: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξακολουθεί με θρασύ και απροκάλυπτο τρόπο να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και να μεταχειρίζεται τους λειτουργούς της ως μέσα εξυπηρέτησης αλλότριων συμφερόντων και σκοπών. Ματαιοπονούν. Οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς, όλα αυτά τα χρόνια της θεσμικής κρίσης έχουν αρθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων. Με σθένος και αξιοπρέπεια, έχουν υψώσει το ανάστημά τους απέναντι σε κάθε είδους απειλή. Σε κάθε απόπειρα παρέμβασης και επηρεασμού. Το μήνυμά τους είναι σαφές κι αυστηρό: Κανείς δεν διώκεται κατά παραγγελία κέντρων εξουσίας και συμφερόντων. Κανείς δεν παγιδεύεται σε σκηνοθετημένες διώξεις και αναμοχλεύσεις υποθέσεων. Κανείς δεν επιτρέπεται να εμπλέκεται σε καφκικές ανακριτικές και διωκτικές διαδικασίες».

Καταληκτικά, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει στην ανακοίνωση πως «η Δικαιοσύνη δεν υποτάσσεται σε συμφέροντα και πιέσεις απ' όσο ψηλά κι αν προέρχονται» και προσθέτει: «Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών. Επιβάλλεται να σταματήσει εδώ και τώρα τα παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου. Ως εδώ»
Πηγή : protothema.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου