Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Συγγενής θυμάτων τρομοκρατών κατηγορούν την Μέρκελ για αποτυχία



Ανοιχτή επιστολή προς την καγκελάριο Μέρκελ απευθύνουν συγγενείς των 12 θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης του περσινού Δεκεμβρίου στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, με την οποία την κατηγορούν για «αποτυχία» στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

«Η επίθεση στην Μπράιτσαϊντπλατς είναι επίσης μια τραγική συνέπεια της πολιτικής ανικανότητας της κυβέρνησής σας», αναφέρεται στην επιστολή, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Der Spiegel, ενώ γίνεται λόγος για «ανησυχητικά πάρα πολύ κακή δουλειά στην αντιτρομοκρατική» προσπάθεια.

Σε μια εποχή κατά την οποία η απειλή των τζιχαντιστών έχει αυξηθεί, δεν κατέστη δυνατό να προωθηθεί «η μεταρρύθμιση των συγκεχυμένων υπηρεσιακών δομών», αναφέρουν οι συντάκτες της επιστολής και καταγγέλλουν ότι μετά την επίθεση δεν στηρίχτηκαν από το κράτος όσο θα έπρεπε. «Αποτελεί συγκεκριμένη προσδοκία μας, κυρία Καγκελάριε, να βοηθήσει το κράτος τις οικογένειές μας, χωρίς γραφειοκρατία και εφ' όλης της ύλης», τονίζουν και προσθέτουν ότι η βοήθεια που λαμβάνουν από το κράτος είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών τους.

Οι συγγενείς των θυμάτων κατηγορούν ακόμη την κυρία Μέρκελ ότι έναν χρόνο μετά την επίθεση δεν τους έχει συλλυπηθεί ούτε προσωπικά, αλλά ούτε γραπτώς. «Είναι ζήτημα σεβασμού, ευπρέπειας και ακόμη συναίσθησης ότι εσείς ως επικεφαλής της κυβέρνησης και στο όνομα της κυβέρνησης αναγνωρίζετε την απώλεια των μελών της οικογένειάς μας λόγω μιας τρομοκρατικής ενέργειας», τονίζεται στην επιστολή.

Σύμφωνα πάντως με το Spiegel, η Καγκελάριος έχει προγραμματίσει στην πρώτη επέτειο της επίθεσης, στις 18 Δεκεμβρίου, να παραστεί σε μνημόσυνο που θα τελεστεί για τα θύματα, αλλά και να συναντήσει τους συγγενείς τους και άτομα που τραυματίστηκαν στην επίθεση και επέζησαν. Σκοπεύει επίσης να επισκεφθεί η ίδια την χριστουγεννιάτικη αγορά.



Πηγή : in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου