Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Συγχαρητήρια στη Γεννηματά από τους συνυποψήφιους στις εκλογές


Με την θριαμβεύτρια του πρώτου γύρου των εκλογών για την Κεντροαριστερά, Φώφη Γεννηματά, επικοινώνησαν αρκετοί συνυποψήφιοί της.

Με την θριαμβεύτρια του πρώτου γύρου των εκλογών για την Κεντροαριστερά, Φώφη Γεννηματά, επικοινώνησαν αρκετοί συνυποψήφιοί της. Η προσοχή πλέον εστιάζεται στον β' γύρο της επόμενης Κυριακής, και τη «μάχη» μεταξύ Φώφης Γεννηματάς και Νίκου Ανδρουλάκη.

Πρώτος επικοινώνησε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής του Ποταμιού, για να την συγχαρεί για την πρωτιά στις εκλογές.

Η κ. Γεννηματά τον ρώτησε τι θα κάνει στο δεύτερο γύρο και εκείνος απάντησε: «Περιμένω να ακούσω τι θα πείτε». Λίγο αργότερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης με δήλωσή του, συνεχάρη την Φώφη Γεννηματά. «Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται» είπε.

Νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να την συγχαρεί.

«Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης. Θέλω να συγχαρώ επίσης τους άλλους συνυποψήφιούς μου για τον αγώνα που έδωσαν. Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία. Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας. Ευχαριστώ τους πολίτες που με στήριξαν και σε αυτή τη μάχη. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Με την Φώφη Γεννηματά επικοινώνησαν και οι Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ραγκούσης οι οποίοι την συνεχάρησαν. Σύμφωνα με την Χ. Τρικούπη της είπαν «είσαι ο νικητής των εκλογών».

Σε δήλωσή του, ο κ. Ραγκούσης σημείωσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της. Επίσης, στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση. Ευχαριστώ κάθε πολίτη ξεχωριστά που συμμετείχε στην ίδρυση της νέας προοδευτικής παράταξης. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους καθώς και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στη διεξαγωγή αυτής της όμορφης διαδικασίας. Ανεξαρτήτως του αρνητικού αποτελέσματος για εμένα προσωπικά, όπως είχα πει από την αρχή, θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις».

«Είμαστε συνιδρυτές και θα είμαστε όλοι παρόντες», δήλωσε ο Γ. Μανιάτης και συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα όλες τις φίλες και τους φίλους της παράταξης, που προσήλθαν και ψήφισαν σήμερα στις κάλπες. Ιδιαίτερα, είμαι ευγνώμων προς όσους με τίμησαν με την ψήφο τους. Σήμερα η Παράταξη νίκησε. Οι 210.000 δημοκράτες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής είναι οι θριαμβευτές της ημέρας. Ο προοδευτικός κόσμος, που στήριξε και συμμετείχε είναι το θεμέλιο για την πολιτική επιτυχία του εγχειρήματος μας. Είναι ο συλλογικός εγγυητής της ενότητας στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Θέλω επίσης να συγχαρώ θερμά τη Φώφη Γεννηματά για την άξια νίκη της και το Νίκο Ανδρουλάκη για την επιτυχία του να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μια ουσιαστική πολιτική αναμέτρηση μεταξύ συντρόφων ώστε να έχουμε το μέγιστο συλλογικό όφελος για την παράταξη. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους υπόλοιπους υποψηφίους που συμμετείχαν σε αυτό τον αγώνα, στον Γιώργο Καμίνη, τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Γιάννη Ραγκούση, τον Απόστολο Πόντα, τον Κωνσταντίνο Γάτσιο και τον Δημήτρη Τζιώτη για την εξαιρετική παρουσία τους που ανέδειξε το υψηλότατο επίπεδο πολιτικής που πάντα χαρακτήριζε τον χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης. Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα και της ιδιαίτερα σοβαρής και συστηματικής δουλειάς του Νίκου Αλιβιζάτου και της Επιτροπής, το κύρος της οποίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης των πολιτών. Όλοι μαζί, με οδηγό τους 210.000 πολίτες, είμαστε οι συνιδρυτές του νέου φορέα. Μετά την εκλογή ηγεσίας, όλοι θα είμαστε παρόντες στην μεγάλη προσπάθεια της Νέας Προοδευτικής Παράταξης».

Με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε για να την συγχαρεί και ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θεοχαρόπουλος ο οποίος την συνεχάρη για την «καθαρή» της νίκη.

Με την Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. «Φώφη, συγχαρητήρια για την νίκη σου, πρέπει να πάμε ενωτικά» φέρεται να της είπε.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επεσήμανε την ανάγκη ενότητας. «Σήμερα με τη μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η μεγάλη μέρα για την παράταξη και τη χώρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους περισσότερους από 200 χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές. Τους εθελοντές όλων των υποψηφίων, την επιτροπή Αλιβιζάτου πρώτα απ' όλα που οδήγησε άξια μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Συγχαίρω όλους τους συνυποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν, ιδίως τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Ευχαριστώ τους προοδευτικούς πολίτες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους σήμερα. Οι ιδέες μας, οι προτάσεις μας, οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν, θα είναι παρόντες. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, τους εκατοντάδες εθελοντές που μέσα σε λίγες εβδομάδες και σε δύσκολες συνθήκες, έδωσαν την ψυχή τους, για να δημιουργηθεί από το μηδέν μια νέα δυναμική. Όλοι μαζί θα χτίσουμε τη νέα μας παράταξη. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τη χώρα. Σας ευχαριστώ για όλα. Συνεχίζουμε», είπε ο κ. Καμίνης.


Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου