Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Παππούς πλήρωσε πρόστιμο γιατί έκλεψε φαγητό για το διαβητικό εγγόνι του!



Ντόρο έχει προκαλέσει η απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει σε πρόστιμο ύψους 250 ευρώ, 70χρονο ο οποίος έκλεψε από υπεραγορά στην Λάρνακα ένα φιλέτο κοτόπουλο αξίας 6 ευρώ και 40 σεντς για να ταΐσει τον εγγονό του.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα, με τους πολίτες να κατακεραυνώνουν την δικαιοσύνη και να μιλούν για δυο μέτρα και δυο σταθμά, αφού μεγάλα ονόματα που «έφαγαν» εκατομμύρια δεν τα «άγγιξε» κανείς.

«Ήταν μια στιγμή ντροπής για μένα. Αναγκάστηκα και έκλεψα γιατί δεν πληρώθηκα τη σύνταξη μου. Λυπόμουν να μείνει νηστικός ο εγγονός μου», είχε αναφέρει ο 70χρονος ενώπιον του δικαστηρίου.

Μιλώντας στον REPORTER ο 70χρονος, δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του χαρακτηρίζοντάς την «βλακώδη».

Όπως εξήγησε, υπήρχε καθυστέρηση στην σύνταξή του και λόγω του ότι ο νεαρός εγγονός του «είναι διαβητικός, βάζει 4 ενέσεις την ημέρα και ακολουθεί συγκεκριμένη διατροφή», αναγκάστηκε να κλέψει.

Ο 70χρονος μαζί με την σύζυγό του η οποία δεν εργάζεται, μεγαλώνουν από ενός και δύο ετών αντίστοιχα τα δυο εγγόνια τους ενώ μαζί τους διαμένει και η μια εκ των δυο κόρων τους.

«Τα βγάζουμε πέρα… Έτυχε… Αναγκάστηκα» ανέφερε ο 70χρονος ο οποίος επαναλάμβανε ότι ήταν λάθος η πράξη του ενώ σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου είπε ότι «το αδίκημα είπε το δικαστήριο προνοεί μέχρι και 6 μήνες φυλάκισης αλλά επέδειξε επιείκεια και μου είπαν να πληρώσω μόνο το πρόστιμο».

«Ευχαριστώ»…

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου πολλοί συμπολίτες μας εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν τον 70χρονο, είτε να του πληρώσουν το πρόστιμο είτε τα έξοδα του δικηγόρου.

«Χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στις μέρες μας. Και θέλω νε ευχαριστήσω μέσω εσάς όλους αυτούς που προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν» ήταν τα λόγια του 70χρονου, συγκινημένος από το κύμα ανθρωπιάς που επέδειξαν συμπολίτες μας.

Επαναλαμβάνοντας ξανά τη λέξη ευχαριστώ, ο 70χρονος τόνισε: «Δεν θέλω να στερηθεί κανένας για να βοηθήσει εμένα…» 

Θερμή παράκληση του 70χρονου είναι να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ίδιου και της οικογένειάς του καθώς δεν επιθυμεί περαιτέρω δημοσιότητα και έκταση του θέματος κάτι το οποίο ευελπιστεί ότι θα γίνει σεβαστό από όλους.

Πλήρωσε με δανεικά το πρόστιμο ο παππούς  – Του τα επέστρεψε το ΕΛΑΜ

Κύμα ανθρωπιάς υπήρξε τις τελευταίες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της καταδίκης παππού με πρόστιμο ύψους 250 ευρώ,  επειδή έκλεψε από υπεραγορά στην Λάρνακα ένα φιλέτο κοτόπουλο αξίας 6 ευρώ και 40 σεντς για να ταΐσει τον εγγονό του.

Πολλοί πολίτες μέσω τηλεφωνημάτων και αναρτήσεων στα social media προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν το πρόστιμο που επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στον παππού, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία να του παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται η οικογένεια του.

Εξάλλου ο Γενικός Εισαγγελέας με χθεσινή του ανακοίνωση ανέφερε ότι η υπόθεση δεν ήταν εις γνώση του, ενώ μιλώντας στο ΡΙΚ τόνισε ότι σε  τέτοιου είδους υποθέσεις  λαμβάνονται  υπόψη οι ανθρωπιστικοί παράγοντες .

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως απονεμηθεί χάρη στον 70χρονο και να διαγραφεί το πρόστιμο με το οποίο τον καταδίκασε το δικαστήριο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας ωστόσο, ο 70χρονος είχε δανειστεί χρήματα και πλήρωσε το πρόστιμο και για αυτό με κάθε αξιοπρέπεια δεν δέχθηκε οποιαδήποτε άλλη οικονομική βοήθεια από τους πολίτες αναφέροντας ότι είναι καλύτερα να βοηθηθούν άλλες οικογένειες που το έχουν περισσότερη ανάγκη.

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης αν και το πρόστιμο έχει πληρωθεί, το ΕΛΑΜ ήρθε σε επαφή με τον 70χρονο και μετά από ενέργειες του Προέδρου του Χρίστου Χρίστου, του επέστρεψε τα χρήματα που δανείστηκε για να πληρώσει τα 250 ευρώ.

Θερμή παράκληση του 70χρονου είναι να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ίδιου και της οικογένειάς του καθώς δεν επιθυμεί περαιτέρω δημοσιότητα και έκταση του θέματος κάτι το οποίο ευελπιστεί ότι θα γίνει σεβαστό από όλους.

Διαγράφουν το πρόστιμο στον παππού που έκλεψε το κοτόπουλο
Τη διαγραφή του προστίμου που επέβαλε το Δικαστήριο σε συνταξιούχο για κλοπή από υπεραγορά μικρής αξίας τροφίμου, θα συστήσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, όπως ο ίδιος δήλωσε στο ΚΥΠΕ.

Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε χθες, η Νομική Υπηρεσία σημειώνει ότι «ουδέποτε τέθηκε ενώπιον της Υπηρεσίας για οδηγίες και ουδέποτε ήρθε σε γνώση του Γενικού Εισαγγελέα ούτε και ζητήθηκε από κανένα η μη δίωξη ή η αναστολή ποινικής δίωξης, έτσι ώστε να μπορούσε ο ίδιος να έχει γνώση και να ασκήσει οποιανδήποτε διακριτική ευχέρεια» στην υπόθεση αυτή.

Η Υπηρεσία αναφέρει ακόμη ότι  «η άσκηση ποινικής δίωξης στην περίπτωση εκείνη, λόγω της φύσης του αδικήματος, έγινε από την Αστυνομία κατόπιν απαίτησης του Διευθυντή της υπεραγοράς και ουδέποτε τέθηκε ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας».

Επισημαίνεται επίσης ότι «καθημερινά ο Γενικός Εισαγγελέας εξετάζει αιτήματα αναστολής ποινικών διώξεων και πλείστες είναι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες δίδονται οδηγίες για μη έναρξη ή για αναστολή ποινικών διώξεων για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους στις κατάλληλες περιπτώσεις».

Παρά ταύτα, καταλήγει η ανακοίνωση, «η ευκολία με την οποία ασκείται κριτική στη Νομική Υπηρεσία και στον Γενικό Εισαγγελέα χωρίς γνώση των γεγονότων, είναι αξιοσημείωτη».


Ντίνα Κλεάνθους
Πηγή : tanea-diaspora.net


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου