Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ξυλοδαρμό των Κούρδων συλληφθέντων από την Αντιτρομοκρατική καταγγέλλει η δικηγόρος τους



Ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε την Τρίτη σε βάρος των τεσσάρων Τούρκων Κουρδικής καταγωγής οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την Παρασκευή από τον ανακριτή στον οποίο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν για την υπόθεση της γιάφκας με τα όπλα και τα εκρηκτικά στην Κυψέλη.

Παράλληλα, οι κατηγορούμενοι Κούρδοι προχώρησαν σε καταγγελίες σε βάρος των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα, σε βάρος των τεσσάρων Κούρδων που συνελήφθησαν την Δευτέρα ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, σε επιβαρυντική περίσταση, τρομοκρατικές πράξεις με προμήθεια εκρηκτικών, τρομοκρατικές πράξεις με διακεκριμένη κατοχή όπλων, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο εισαγγελέας παρέπεμψε την υπόθεση για περαιτέρω έρευνα σε ανακριτή από τον οποίο οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την Παρασκευή προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Μέσω των δικηγόρων τους οι τέσσερις Κούρδοι κατήγγειλαν πως δέχθηκαν ξυλοδαρμό από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και ισχυρίστηκαν ότι τους πήραν δείγμα DNA με το ζόρι.

Στο μεταξύ, πηγές της Αντιτρομοκρατικής ανέφεραν ότι το DNA του ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων συνδέεται με τα όπλα που είχαν βρεθεί στη Χίο σε προηγούμενη έρευνα της αστυνομίας, καθώς  και σε άλλες υποθέσεις.



Πηγή : eleftherostypos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου