Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Πώς είναι να δουλεύει κανείς για την Google – Δωρεάν γεύματα, παιχνίδια και απίθανα πάρτι [εικόνες]



Θεωρείται, και όχι άδικα, μία από τις καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως για το εργασιακό περιβάλλον που προσφέρει. Οι υπάλληλοί της μπορούν να παίζουν, να διασκεδάζουν, να τρώνε δωρεάν γκουρμέ γεύματα, ενώ ακόμη κι αν πεθάνουν οι οικογένειές τους θα συνεχίσουν να παίρνουν μισθό για τα επόμενα 10 χρόνια. Ο λόγος για την κορυφαία τεχνολογική εταιρεία, την Google.

Οι υπάλληλοί της βαθμολογούν την εταιρεία με 4,4 στα 5 αστέρια στο Glassdoor και ο διευθύνων σύμβουλός της Σουντάρ Πικάι είναι σταθερά ένας από τους κορυφαίους CEO. Η Google κατέλαβε πρόσφατα την 4η θέση στην κατάταξη των «Καλύτερων εργασιακών χώρων» του Glassdoor.

Αλλά πώς είναι να δουλεύει εκεί κάποιος;

Η Google κάνει δώρο πάρτι και εκδρομές στους υπαλλήλους της, όπως σε θέρετρα του σκι στο Βερμόντ και πικνίκ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ένας υπάλληλος της Google γράφει: «Απίθανα πάρτι (στο Waldorf Astoria, στη δημόσια βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, στο MoMa κ.λ.π.), ολονύκτιες εκδρομές για σκι στο Βερμόντ, ταξίδια στη φύση το καλοκαίρι, καλοκαιρινά πικνίκ στις προβλήτες του Chelsea, κι άλλα. Κι όλα αυτά πληρωμένα από την εταιρεία».

Οι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση σε γυμναστήρια, γήπεδα βόλεϊ, μπόουλινγκ και υπαίθριο αθλητικό πάρκο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Mountain View των ΗΠΑ.

Η ευεξία αποτελεί προτεραιότητα στην Google, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας για να ασκούνται, λένε οι υπάλληλοι.

Η εταιρεία προσφέρει στους εργαζόμενους τρία γεύματα την ημέρα, τα οποία είναι δωρεάν. Είναι επίσης γνωστό ότι σερβίρει γκουρμέ πιάτα και έχει πολυάριθμες καφετέριες και καντίνες σε όλο το συγκρότημα γραφείων της στο Mountain View. Μάλιστα ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια ετησίως για φαγητό για τους υπαλλήλους και το προσωπικό στις κουζίνες της περιλαμβάνει εκατοντάδες εργαζόμενους.

Οι υπάλληλοι της Google αμείβονται κατά μέσο όρο με 140.000 δολάρια και σύμφωνα με τους ίδιους λαμβάνουν επιδόματα υγείας, δικαίωμα αγοράς μετοχών ενώ το 91% των υπαλλήλων της λένε πως θα πρότειναν τη δουλειά σε κάποιο φίλο τους.

Υπάρχουν επίσης όλα τα είδη των προνομίων όπως μασάζ, μαθήματα μουσικής αλλά και η επιλογή να φέρνουν μαζί τους στον εργασιακό χώρο τα σκυλιά τους.

Πολλοί εργαζόμενοι της Google μιλούν για την ευελιξία μέσα στην εταιρεία και λένε πως έχουν μετακινηθεί σε νέες ομάδες, έργα ή τμήματα αρκετά εύκολα. Μάλιστα, όσο οι εργαζόμενοι αποδίδουν καλά, μπορούν να μετακινούνται εντός της εταιρείας και τονίζουν πως οι προαγωγές είναι δίκαιες και συμβαίνουν συχνά.

Επίσης, πολλοί εργαζόμενοι της Google μπορούν να ξοδεύουν κάποιο χρόνο για να εργάζονται σε άλλα έργα που τους ενδιαφέρουν, εκτός των καθημερινών τους ευθυνών.

Η εταιρεία διαθέτει τη δική της τεχνική υποστήριξη TechStop, η οποία είναι ανοιχτή όλο τον 24ωρο για να βοηθά τους υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το λογισμικό.

Μία ακόμη παροχή της εταιρείας είναι η δωρεάν μετακίνηση των υπαλλήλων μέσα στο συγκρότημα – μπορούν να μετακινούνται δωρεάν με λεωφορείο το οποίο είναι εξοπλισμένο με Wi-Fi, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι είτε να χαλαρώνουν είτε να κάνουν κάποια δουλειά κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους.

Μέσα σε όλα αυτά, προσφέρει οφέλη στον σύζυγο οποιουδήποτε εργαζομένου έχει πεθάνει, φροντίζοντας να βοηθά τις οικογένειες των νεκρών εργαζομένων. Αν οι εργαζόμενοι πεθάνουν, τότε ο σύζυγος ή η σύζυγό τους θα παίρνουν επί 10 χρόνια το ήμισυ του μισθού του εργαζόμενου, συν 1.000 δολάρια το μήνα για κάθε παιδί.

Οι εγκαταστάσεις της Google είναι κορυφαίες, με εσωτερικούς τοίχους αναρρίχησης, προσόψεις από γνωστούς αρχιτέκτονες και εκπληκτική θέα. Για παράδειγμα, το γραφείο της Google στο Σαν Φρανσίσκο έχει εκπληκτική θέα στη Γέφυρα του Κόλπου, ενώ τα γραφεία της εταιρείας στο Λος Άντζελες βρίσκονται στο περίφημο Binocular Buildin του Φρανκ Τζέχρι στην παραλία Βένις.

Τέλος, η πολιτική γονικής άδειας της Google είναι ασυνήθιστη, λένε οι υπάλληλοι. Οι νέοι μπαμπάδες μπορούν να πάρουν άδεια μέχρι και 6 εβδομάδες (που είναι μια τυπική πολιτική για τις μητέρες) ενώ οι μητέρες το τριπλάσιο από αυτό.





















Πηγή: iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου