Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Καθαρίστηκαν οι πρώτες παραλίες από το μαζούτ: Ποιες παραδίδονται στο κοινό



Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός ορισμένων παραλιών που επλήγησαν από τη βύθιση του δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Αύριο θα γίνει η παράδοση του πρώτου τμήματος από τις παραλίες του Σαρωνικού κόλπου.

Στην παράδοση θα παρευρεθεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γ.γ. Ναυτιλίας Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και ο γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, στελέχη του λιμενικού καθώς και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.

Το δεύτερο τμήμα στην περιοχή της Πειραϊκής θα παραδοθεί την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού της ακτογραμμής. Στο πλαίσιο της διαδικασίας παράδοσης των ακτών, θα συνταχθούν και θα υπογραφούν πρακτικά επιθεώρησης της ολοκλήρωσης καθαρισμού και παράδοσης των συγκεκριμένων ακτών.

Σύμφωνα με τη σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η κατάσταση στις παραλίες στη Σαλαμίνα παρουσιάζεται βελτιωμένη.

138 άτομα εργάστηκαν στον όρμο Σεληνίων-Λιμνιώνα-Κυνόσουρας-Αγίου Νικολάου από  με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα.

Παράλληλα δύτες καθάρισαν τον βυθό.

Οι εργασίες καθαρισμού αναμένεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση και στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου και συγκεκριμένα στο Α' και Β' Αλίπεδο.

49 άτομα επιχείρησαν στην περιοχή των μαρίνων της Γλυφάδας και ειδικότερα στις ακτές, και σύντομα θα ολοκληρωθούν.

Στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας», ένα συνεργείο αποτελούμενο από 20 άτομα της αναδόχου εταιρείας επιχείρησε εργασίες καθαρισμού ενώ στην επιχείρηση έλαβε μέρος και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα ιδιωτικό σκάφος απορρύπανσης, και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας.


Πηγή : thecaller.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου