Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Μοσκοβισί: Τρέξτε τις ιδιωτικοποιήσεις - Ζητούνται έσοδα 5,4 δισ. ευρώ



Η συνάντηση του Επιτρόπου με τους Τσακαλώτο - Χουλιαράκη στις Βρυξέλλες

Τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις που παρουσιάζουν καθυστερήσεις και πρέπει να φτάσουν τα 5,4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2018 είναι η αχίλλειος πτέρνα της κυβερνητικής προσπάθειας ενόψει της τρίτης αξιολόγησης.

Όπως μεταδόθηκε από τις Βρυξέλλες η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Χουλιαράκη με τον Πιερ Μοσκοβισί, κράτησε περίπου δύο ώρες και στο επίκεντρο της φιλικής συζήτησης ήταν τα βήματα που πρέπει να γίνουν ως τη λήξη του προγράμματος στις 18 Αυγούστου 2018.

Επί τάπητος τέθηκε το χρονοδιάγραμμα του ελέγχου της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους.

Τα σημαντικότερα θέματα, σύμφωνα με ελληνικές πηγές από τις Βρυξέλλες τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, είναι ο προϋπολογισμός του 2018 και τα ζητήματα που αφορούν τον «κοινωνικό φάκελο».

Ομως, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει πάντα ο αστάθμητος παράγοντας του ΔΝΤ που όπως αποκάλυψε "το Βήμα της Κυριακής" θέτει εκ νέου ζήτημα κόκκινων δανείων και κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών.

Οι ίδιες πηγές μεταδίδουν ότι έως τη λήξη του προγράμματος, τα προαπαιτούμενα που πρέπει να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση είναι 113, με μεγαλύτερο «αγκάθι» τις ιδιωτικοποιήσεις καθώς ο στόχος συμπεριλαμβανομένων των εσόδων και του επόμενους έτους είναι τα 5,4 δισ. ευρώ.

Τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης είναι 95 με πιό καυτό το συνδικαλιστικό νόμο ενώ τα υπόλοιπα είναι τεχνικής φύσεως, σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Επιπλέον, οι ελληνικές πηγές από τις Βρυξέλλες παραδέχθηκαν ότι πράγματι υπάρχει δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων για το θέμα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου