Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Νέα Δημοκρατία : Μνημείο θράσους και εξαπάτησης οι δηλώσεις Αχτσιόγλου



Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή τις δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Οι σημερινές δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας αποτελούν μνημείο θράσους και πολιτικής εξαπάτησης. Ξεπερνώντας κάθε όριο υποκρισίας, η κυρία Αχτσιόγλου κούνησε προκλητικά, για ακόμη μια φορά, το δάκτυλο προς τους ανέργους και τους εργαζόμενους, βλέποντας και η ίδια, όπως και ο πρωθυπουργός, χαμογελαστά πρόσωπα.

Θα ήταν φρονιμότερο για την ίδια να κάνει την αυτοκριτική της για το κακό που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ σε χιλιάδες εργαζόμενους και να απαντήσει επιτέλους:

1. Για την απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Εξαιτίας της ανεύθυνης πολιτικής τους, η ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας που επιτεύχθηκε χάρη στις μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές που δρομολόγησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας “φρέναρε”, με αποτέλεσμα η ανεργία στο τέλος του 2016 να κλείσει στο 23,5% και όχι στο 19,5% όπως προβλεπόταν.  

2. Για την κατακρήμνιση των εργασιακών σχέσεων, καθώς επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης κυριάρχησαν απόλυτα έναντι της πλήρους απασχόλησης. 

3. Για την απώλεια δυο μισθών όλων των εργαζομένων εξαιτίας των διαδοχικών μειώσεων του αφορολόγητου ορίου μέσα από το τρίτο και τέταρτο Μνημόνιο.   

4. Για τις ομαδικές απολύσεις με απλή τρίμηνη προειδοποίηση, που έφερε και ψήφισε, εξαπατώντας τους εργαζόμενους. 

5. Για την απίστευτη κοροϊδία προς τους εργαζόμενους όταν υπόσχονταν ότι οι κλαδικές συμβάσεις θα υπερισχύσουν των επιχειρησιακών συμβάσεων, εξαπατώντας τη Βουλή, γράφοντας άλλα στην αιτιολογική και άλλα στο νόμο,  και τα οποία υποχρεώθηκε με ταπεινωτικό τρόπο να αλλάξει στην τροπολογία. 
Καλό θα ήταν, τέλος, να πει και τι απέγιναν οι περίφημες προεκλογικές υποσχέσεις για κατώτατο μισθό 751 ευρώ, κατάργηση ευέλικτων μορφών απασχόλησης, διπλασιασμό του επιδόματος ανεργίας σε όλους και πολλά άλλα που διέγραψε, την επομένη της υπουργοποίησής της. 

Δεδομένου ότι η Υπουργός Εργασίας έχει κοροϊδέψει τόσο πολλούς ανθρώπους για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ας σταματήσει επιτέλους να προκαλεί την ελληνική κοινωνία, τους ανέργους και τους εργαζόμενους».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου