Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Στη Βενεζουέλα σκοτώνουν και ο ΣΥΡΙΖΑ πάει κάμπινγκ με... Μαδούρο




Στο Καράκας και στο Σαν Κριστόμπαλ οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και οι νεκροί ξεπερνούν τους 100- Στην Αθήνα η πρεσβεία της Βενεζουέλας με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ κάνει κρυφό πάρτυ και εκθέσεις με χορηγό την ΕΡΤ, ενώ ο πρέσβης πάει ως κεντρικός ομιλητής στο κάμπινγκ της Νεολαίας

Αδεια ράφια, νοσοκομεία γεμάτα τραυματίες, καθημερινές συμπλοκές, ουρές για ελάχιστα τρόφιμα και οι νεκροί να ξεπερνούν ήδη τους 100 είναι ο απολογισμός της σημερινής κατάστασης στη Βενεζουέλα. 

Παρά τις απαγορεύσεις, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους και ένας ολόκληρος λαός βρίσκεται όμηρος του καθεστώτος Μαδούρο - με τον τελευταίο να δείχνει πια ότι έχει επιβάλει ξεκάθαρα την «κρατική τρομοκρατία», όπως τον κατηγόρησε και η τσαβική εισαγγελέας Λουίζα Ορτέγα. Η τελευταία απόπειρα του Νικολάς Μαδούρο να εισχωρήσει στη Δικαιοσύνη συνιστά αναφανδόν αντιδημοκρατική πράξη, όπως και να ορίσει δική του Εθνοσυνέλευση κόντρα στο ίδιο το Σύνταγμα. Κι όμως, σε ένα τέτοιο καθεστώς που ασκεί ξεκάθαρα τρομοκρατική πολιτική, καταδικαστέα από όλα τα κράτη του πλανήτη, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο παρέχει προστασία, αλλά το υποστηρίζει με κάθε τρόπο: με δωρεάν χορηγίες, με κάθε είδους διευκολύνσεις για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, με δηλώσεις δημόσιας υποστήριξης του Μαδούρο στην ελληνική Βουλή αλλά και στην Ευρωβουλή, με την πρόσκληση του πρέσβη της Βενεζουέλας στο φετινό κάμπινγκ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ως επίσημο καλεσμένο και κεντρικό ομιλητή σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στον... εναλλακτικό δρόμο προς την καταστροφή. 

Η ΕΡΤ, χορηγός στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της πρεσβείας της Βενεζουέλας


Την ίδια μάλιστα στιγμή που μαίνονται τα μοιραία γεγονότα, η πρεσβεία της Βενεζουέλας διοργανώνει πάρτυ, φιέστες και επίσημες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στις οποίες παρίστανται εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Φρόντισαν μάλιστα να γιορτάσουν μαζί με τους παράγοντες της πρεσβείας την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στις 27 Ιουνίου, στον πιο ακριβό δρόμο της Γλυφάδας, τη λεωφόρο Διαδόχου Παύλου, την ώρα που στη μακρινή χώρα της Λατινικής Αμερικής θρηνούσαν επιπλέον νεκρούς λόγω των ταραχών. Φορώντας τα καλά τους και με χαμόγελα που δεν είχαν καμία σχέση με όσα αδιανόητα συμβαίνουν στο εσωτερικό της Βενεζουέλας μίλησαν για τη δημοκρατία και «το ελεύθερο καθεστώς το οποίο πολεμούν οι δεξιοί και οι τρομοκράτες». Φοβούμενοι μάλιστα για την ασφάλειά τους φρόντισαν να μην παραθέσουν την καθιερωμένη βραδινή δεξίωση στην πρεσβεία - πάνε πια οι εποχές που πρωταγωνιστούσαν στις φιέστες η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο απόλυτα μαδουρικός Κώστας Ησυχος, ο οποίος διατηρούσε στενή σχέση με τους εκπροσώπους της Βενεζουέλας στη χώρα μας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της πρεσβείας, η δεξίωση δεν έγινε λόγω «των τρομοκρατικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα στο Καράκας ενάντια σε κρατικούς θεσμούς». Κουβέντα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, για τον κόσμο που όχι μόνο υποφέρει από τα κυνηγητά, αλλά και από την πείνα, για την απολυταρχική θέση του Μαδούρο απέναντι στα δικαιώματα, για τις καθημερινές επιθέσεις της Αστυνομίας. 

Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ (και τα κρατικά ραδιόφωνα)



Προκειμένου να δείξει την έμπρακτη συμπαράστασή του στο απολυταρχικό πλέον καθεστώς Μαδούρο, ο ΣΥΡΙΖΑ μεσολάβησε ώστε η κρατική τηλεόραση και τα κρατικά ραδιόφωνα να αναλάβουν την προώθηση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της πρεσβείας της Βενεζουέλας. Η ΕΡΤ και ο κρατικός ραδιοσταθμός Kosmos ανέλαβαν τη χορηγία επικοινωνίας της έκθεσης που διοργάνωσε η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ελλάδα με τον τίτλο «Βενεζουέλα, χώρα εν κινήσει» στον πολιτιστικό χώρο «Φρανσίσκο ντε Μιράντα» στη Χάρητος στο Κολωνάκι. Οπως έγραφε το ομώνυμο κείμενο που συνόδευε την έκθεση, «ο γνωστός Βενεζουελάνος φωτογράφος και κινηματογραφιστής John Marquez μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε το ποικιλόμορφο σύμπαν που ονομάζουμε Βενεζουέλα μέσα από την έννοια της δομοστοιχείωσης, ένας όρος που επινοήθηκε για να αναφερθεί στα διαδραστικά φωτογραφικά κομμάτια της. Ο John Marquez, ο οποίος θα είναι παρών στα εγκαίνια, φέρνει τη διαδραστική πρόταση που επιτρέπει στο κοινό να αφομοιώσει την εικόνα και να πειραματιστεί δημιουργικά πάνω στην παρουσίαση του φωτογραφικού έργου». Τώρα ποια είδους πολιτική «δομοστοιχείωση» προσπαθεί να αντιγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατον να καταλάβει κανείς όταν ασπάζεται τις πολιτικές αρχές της κυβέρνησης Μαδούρο και σπεύδει να οργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις υποστήριξης στους δήμους που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Δήμος Ζωγράφου. 

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρέσβη της Βενεζουέλας Φαρίντ Φερνάντεθ σε παλαιότερη φωτογραφία. Ο πρέσβης είναι επίσημος καλεσμένος στο κάμπινγκ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πολλά κυβερνητικά στελέχη παρευρέθησαν στις φιέστες της πρεσβείας της Βενεζουέλας


Μάλιστα, η αριστερή δήμαρχος Ζωγράφου αποφάσισε τον περασμένο μήνα να παραχωρήσει δωρεάν την περίφημη «Βίλα Μαρίκα Κοτοπούλη», που βρίσκεται στον δήμο της, για ρεσιτάλ βενεζουελάνικης μουσικής με τον μουσικό Γουστάβο Κολίνα με ελεύθερη είσοδο, ως στήριξη στη Δημοκρατία του Μπολιβάρ! Φυσικά την υποστήριξή τους εκφράζουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής δήλωσε τα εξής: «Οι άνθρωποι έχουν πάθει απίσχναση και είναι σε καθεστώς οικονομικού αποκλεισμού, όπως ξέρετε. Του ΟΗΕ είναι, αγαπητοί συνάδελφοι. Στο διάστημα αυτό έχουν ανεγερθεί ενάμισι εκατομμύριο κατοικίες πλήρως εξοπλισμένες. Και δόθηκαν δωρεάν. Ξέρετε τι είναι οι φαβέλες σε αυτές τις χώρες. Ακούστε κάτι άλλο: το δημόσιο χρέος είναι κάτω από το 30% του ΑΕΠ, η ανεργία είναι στο 5%, η ακραία φτώχεια που πριν από την Μπολιβαριανή Επανάσταση ήταν στο 30%, σήμερα είναι στο 5% του πληθυσμού. Μάλιστα, ο αρμόδιος Οργανισμός του ΟΗΕ έχει ανακηρύξει τη Βενεζουέλα ελεύθερη από την πείνα. Το επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ φέρει και το όνομα του Τσάβες. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας». Για να καταλήξει: «Η ζωή στη Βενεζουέλα είναι ωραία»! Και αυτά τα δήλωνε την ίδια ακριβώς στιγμή που στη μακρινή χώρα μητέρες πουλάνε τα μαλλιά τους για να αγοράσουν τις πάνες των παιδιών τους, ενώ οι πιο φτωχοί που έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης πουλάνε ακόμα και τα ίδια τους τα παιδιά. Μάλιστα οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι μόνοι που τάχθηκαν κατά του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου ενάντια στον Μαδούρο - οι μοναδικοί μαζί με το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή. Για την ακρίβεια, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα, με εξαίρεση τον Κώστα Χρυσόγονο, ψήφισαν κόντρα στο Ευρωκοινοβούλιο μία από τις σπάνιες φορές που δείχνει τόσο αγαστή ταύτιση σε ένα θέμα: την ανακοίνωση διαμαρτυρίας την ψήφισαν Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι, ακόμα και οι Ευρωσκεπτικιστές. Στο ψήφισμα κάνουν λόγο για την καταπάτηση των ελευθεριών, για τη Δημοκρατία που διακυβεύεται από μια κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα στο χάος. Γιατί σαν να μην έφταναν τα επεισόδια, οι νεκροί, οι δημόσιες υπηρεσίες που πλέον υπολειτουργούν, οι λεηλασίες, οι αιματηρές διαδηλώσεις, τα λιντσαρίσματα, έχουμε και τη θεσμική καταπάτηση με τον παράτυπο διορισμό 33 δικαστών όπως κατήγγειλαν δικαστές και εισαγγελείς της χώρας. 


Στις τέντες του ΣΥΡΙΖΑ οι Βενεζουελανοί




Επιπλέον, σε μια απόπειρα κατάλυσης των θεσμών, το Ανώτατο Δικαστήριο, απόλυτα ελεγχόμενο από τον Μαδούρο, προσπάθησε να αναστείλει τη λειτουργία της κυβέρνησης, κάτι που πήρε όμως πίσω αφού θα ισοδυναμούσε με πραξικόπημα. Αντ’ αυτού επεχείρησε κάτι εξίσου ανήκουστο: να ορίσει νέα συντακτική Εθνοσυνέλευση παραβιάζοντας, όπως κατήγγειλε επίσημα και η εισαγγελέας Λουίζα Ορτέγα, το Σύνταγμα του 1999 του Ούγκο Τσάβες. Βέβαια δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι επίσημοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι κατέφταναν στη Βενεζουέλα για πετρελαϊκές συμφωνίες και… επενδύσεις. Ακόμα και σήμερα ο υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική σύμβουλος του πρωθυπουργού και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς διατηρεί στενότατους δεσμούς τόσο με την πρεσβεία όσο και με την ίδια τη χώρα. Δεν λείπει ποτέ από καμία εκδήλωση, ενώ πρόκειται να είναι και ο πρωταγωνιστής των δραστηριοτήτων που θα λάβουν χώρα στο κάμπινγκ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η Βενεζουέλα θα έχει την τιμητική της στο φετινό κάμπινγκ το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 27 Ιουλίου έως την Τετάρτη 2 Αυγούστου στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας. Πάνε οι ένδοξες εποχές στη Χιλιαδού της Εύβοιας και στα άλλα νησιά που γέμιζαν ασφυκτικά από αριστερούς νεολαίους - είναι γνωστό ότι η κακή κυβερνητική φήμη έχει... αποδεκατίσει τους νέους που δηλώνουν πλέον συμμετοχή. Ωστόσο προς ένδειξη συμπαράστασης στη Βενεζουέλα και στη... Δημοκρατία του Μπολιβάρ, όπως την ονομάζουν οι Συριζαίοι, τολμούν να κάνουν επίσημες εκδηλώσεις στις οποίες δίνουν βαρύγδουπους τίτλους όπως «Η γη του Μπολίβαρ σε αναβρασμό: Μια συζήτηση για τη νέα πραγματικότητα στη Λατινική Αμερική», όπου προφανώς θα ενημερώνουν το κοινό για την άδικη δυσφήμηση της χώρας σε ολόκληρο τον πλανήτη διαψεύδοντας ακόμα και το προφανές, δηλαδή τις εικόνες των νεκρών και των τραυματιών. Επίσημος προσκεκλημένος θα είναι «ο πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα» Φαρίντ Γερνάντεζ, ενώ θα παραστεί εκτός από τον Γιάννη Μπουρνού και η Εφη Αχτσιόγλου. Πόσο συνετό μπορεί να είναι να μετακομίζεις από τα αστραφτερά σαλόνια των Βρυξελλών στο σκονισμένο κάμπινγκ είναι κάτι που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει, όπως και το να συνδυάζει τις συζητήσεις για τον εκσυγχρονισμό της χώρας με τις εκδηλώσεις για την υποστήριξη του καθεστώτος του Μαδούρο. 


Η κρατική τηλεόραση και τα κρατικά ραδιόφωνα αναλαμβάνουν την προώθηση της έκθεσης φωτογραφίας για τη Βενεζουέλα



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου