Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Η Αντωνοπούλου παραπληροφορεί και κοροιδεύει λέγοντας ότι: Σημαντική μείωση στα ποσοστά ανεργίας των νέων



Διαβάζουμε στο real.gr και αναρωτιόμαστε εκτός απο ψεύτες έχουν λίγο ηθική για να μην κοροιδεύουν και εξαπατούν τον κόσμο ασύστολα; Φυσικά και η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τα όσα αναφέρει σε νούμερα η κ. Αντωνοπούλου.

Αντωνοπούλου: Σημαντική μείωση στα ποσοστά ανεργίας των νέων - Μπαίνει «φρένο» στο brain drain

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια καταγράφεται σημαντική μείωση στα ποσοστά ανεργίας των νέων και, ταυτόχρονα, μπαίνει «φρένο» στο φαινόμενο του brain drain, υπογράμμισε η Ράνια Αντωνοπούλου.

«Υπάρχει τρομερή παραπληροφόρηση πάνω σ' αυτό» ανέφερε η αναπληρώτρια υπ. Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, , με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σταθερά αυξητική πορεία του brain drain, σημειώνοντας πως αν και το φαινόμενο του brain drain εξακολουθεί να υφίσταται, σε καμία περίπτωση –σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ– δεν προκύπτει αύξηση της «φυγής» των νέων στο εξωτερικό.

«Όποτε υπάρχει κάτι θετικό, μία βελτίωση στους δείκτες της οικονομίας, μία βελτίωση στη σταθεροποίηση -είτε είναι της ανεργίας, είτε είναι της οικονομίας γενικότερα- βγαίνουν όσοι θέλουν να πολεμήσουν τα θετικά αποτελέσματα που έρχονται από την κυβέρνηση από την οικονομία για τη χώρα (...) πολεμούν τη χώρα -αυτό είναι το οποίο είναι απαράδεκτο- και βγάζουν κάποια στοιχεία, στηρίζονται σε κάποιες αναλύσεις εν πάση περιπτώσει που αποπροσανατολίζουν τελείως την κοινή γνώμη» ανέφερε η ίδια.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, είπε πως βάσει αυτών, δεν προκύπτει μείωση ανάλογου μεγέθους, ούτε στο εργατικό δυναμικό ούτε στον πληθυσμό στην ηλικιακή ομάδα 15-29. Σύμφωνα με τα στοιχεία, «επί διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (2012-2014) ο ρυθμός μείωσης του πληθυσμού στις ηλικίες 15-29 ήταν 6%, ενώ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (2015-2017) μειώθηκε στο μισό (3%)».

Σε ό,τι αφορά τη μεταβολή στο εργατικό δυναμικό της εν λόγω ηλικιακής ομάδας -είναι το άθροισμα των εργαζόμενων και των ανέργων που αναζητούν εργασία– επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μειώθηκε κατά 10%, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά 8%. Επομένως, από τα στοιχεία δεν προκύπτει ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια η διαρροή νέων αυξάνεται.

Μείωση της ανεργίας κατά 1 μονάδα τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ


Βάσει πάντα των στοιχείων, που παρουσίασε η αν. υπουργός, η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο περιόδων είναι ότι επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ o ρυθμός μείωσης της ανεργίας, στις ηλικίες 18-29, κυμαίνεται σε 23%, ενώ επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μόλις σε 5%. Τα τελευταία 2,5 χρόνια ο ρυθμός μείωσης της ανεργίας είναι σχεδόν πενταπλάσιος από τον ρυθμό μεταβολής της ανεργίας το 2014.

«Και ο πληθυσμός και το εργατικό δυναμικό και τα στοιχεία για την απασχόληση και τα στοιχεία για την ανεργία μάς λένε ότι βρίσκονται σε θετικότερους ρυθμούς απ’ ό,τι στο παρελθόν. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να έχουμε ένα brain drain, το οποίο έχει τριπλασιαστεί απ’ ό,τι λένε διάφορα δημοσιεύματα επί των ημερών μας; Δεν αντιστοιχούν τα στοιχεία» υπογράμμισε η κ. Αντωνοπούλου. 

Αναφερόμενη, δε, σε πρόσφατη τοποθέτηση, για το θέμα, του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ Γιάννη Βρούτση, σημείωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»: 

«Πώς μπορεί κανείς να λέει ότι είναι μικρόψυχη αυτή η κυβέρνηση, όταν οι δικές τους πολιτικές έφεραν την ανεργία από το 7% στο 27%».

Το κυβερνητικό στέλεχος είπε ακόμη: «Στα δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, από 26,5% το 2016 έχουμε ήδη πάει στο 23,5% και αν συγκρίνουμε τελευταία στατιστικά στοιχεία διαρκώς υπάρχει απομείωση και έχουμε πάει στο 21,7%. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει η ΝΔ και ο τομεάρχης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα θέματα της εργασίας και της ανεργίας ο κ. Βρούτσης, ο πρώην υπουργός...;".

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε επίσης και σε σειρά στοχευμένων -και από πλευράς ηλικίας και από πλευράς αύξησης δεξιοτήτων- προγραμμάτων.

Όπως ανέφερε, το 2015 και το 2016 μειώθηκε η ανεργία, αυξήθηκε η απασχόληση και υπάρχουν στοχευμένα προγράμματα που δείχνουν πολύ μεγάλη απορρόφηση. 

«Εμείς κάνουμε πολύ στοχευμένες δράσεις. Συνεργαζόμαστε με τον ιδιωτικό τομέα και γνωρίζουμε σε ποιον κλάδο, ποιο επάγγελμα, ποιες δεξιότητες είναι αυτές που ζητούν ώστε οι καταρτίσεις μας να πέφτουν ακριβώς πάνω σ’ αυτό που μαθαίνουμε και ακούμε από την αγορά γι αυτό και έχουμε απορρόφηση 35% όσων περνάνε από τα προγράμματα τα υποστηρικτικά των ανέργων» ανέφερε η κ. Αντωνοπούλου και πρόσθεσε: 

«Στα προγράμματα που θα βγουν από τώρα μέχρι το τέλος του χρόνου επικεντρωνόμαστε στους νέους, στις πολύ δύσκολες ηλικίες, έχει ήδη βγει ένα πρόγραμμα και έχει ήδη ανακοινωθεί και βγαίνει το δεύτερο πρόγραμμα για ηλικίες 55 και άνω... Έχουμε μια σειρά πολύ μικρών, αλλά στοχευμένων προγραμμάτων πάλι για τους νέους που αφορούν την Πληροφορική και εκείνους τους κλάδους που το υπουργείο Οικονομίας λέει ότι θα υπάρχει ανάπτυξη μέσα στον επόμενο χρόνο».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου