Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 29 κατηγορούμενοι για το μεγάλο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων



Ελεύθεροι αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους κι οι 29 κατηγορούμενοι-αναμεσα τους και πρώην αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης- για συμμετοχή στο μεγάλο κύκλωμα των εκατοντάδων παράνομων ελληνοποιήσεων - που είχε αναδειχθεί προ μερικών ημερών. 

Ολοι αντιμετώπιζαν και κακουργηματική δίωξη για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» και με πολύ σημαντικό περιουσιακό όφελος. Ομως κρίθηκε –και με βάση τις διατάξεις των νέων νόμων του Υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δεν πρέπει να προφυλακισθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί εξεφρασαν επιφυλάξεις για τον λόγο που υπήρξε αρση απορρήτου στα τηλέφωνα των υπόπτων αφού πολλά από τα αδικήματα που κατηγορούνται (για αλλοιώσεις εγγραφων , ψευδείς δηλώσεις κλπ) είναι πλημμεληματικής μορφής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προχωρούσαν στην παράνομη νομιμοποίηση αλλοδαπών ενώ αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα oποία κυμαίνονταν από 6.000 έως 7.000 ευρώ για κάθε περίπτωση. Κατασχέθηκαν συνολικά 213.000 ευρώ και τουλάχιστον 150 εικονικά σύμφωνα συμβίωσης, που αντιστοιχούν σε ισάριθμες περιπτώσεις νομιμοποίησης.

Παράλληλα διερευνώνται άλλες 210 περιπτώσεις ψευδούς αναγνώρισης πατρότητας εξώγαμων παιδιών Ελληνίδων μητέρων


Βασίλης Λαμπρόπουλος
Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου