Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Για το Πάσχα στην καλύτερη περίπτωση η παράδοση των 14 αεροδρομίων στη Fraport



Τις επόμενες εβδομάδες αναμένει η μητρική Fraport AG την παράδοση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της στη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία επίσημη δέσμευση του ελληνικού δημοσίου ήταν για παράδοσή τους στις 15 Μαρτίου, προθεσμία που προφανώς θα παρέλθει χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σημειώνεται ότι όπως δημοσίευσε η «Κ» την Κυριακή δύσκολα θα γίνει η μεταβίβαση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων πριν από το Πάσχα στη Fraport Greece, όπως ανέφεραν κύκλοι με γνώση των εκκρεμοτήτων για την ολοκλήρωση της επένδυσης του 1,234 δισ, που προσδιορίζουν ως πιθανή ημερομηνία το τέλος Απριλίου.

Για τα 14 αεροδρόμια οι δύο βασικότερες εκκρεμότητες είναι η υπογραφή της σύμβασης παροχής υπηρεσιών πρώτων βοηθειών (ΕΚΑΒ) και η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της όλης ιδιωτικοποίησης. Αν και η τελευταία αντιμετωπίζεται ως τυπική διαδικασία, η απόφαση μπορεί να καθυστερήσει αφού τα σχετικά έγγραφα εστάλησαν από την ελληνική πλευρά οψίμως. Ομως η σύμβαση με το ΕΚΑΒ δεν έχει συμφωνηθεί αν και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες επανεκκίνησαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Το ΕΚΑΒ είναι ο μοναδικός αρμόδιος φορέας για να παρέχει τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών στα αεροδρόμια και υποχρεώνεται η παραχωρησιούχος να το επιλέξει. Επιπλέον, σύμφωνα με τη σύμβαση, που μετά την ψήφισή της από τη Βουλή είναι νόμος του κράτους, όλες οι περιπτώσεις παροχής κρατικών υπηρεσιών παρέχονται στο πλαίσιο της απόδοσης της αμοιβής παραχώρησης χωρίς περαιτέρω αντάλλαγμα.



ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου