Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν, ας μιλήσουμε για το μέλλον.



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, περιοδεία σε περιοχές του Πειραιά.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες του Πειραιά, αλλά και οι εργαζόμενοι στο βιομηχανικό πάρκο Σχιστού επικεντρώθηκε, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην πόλη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. 


Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Μετρό, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ξεναγήθηκε στους χώρους από τους μηχανικούς της «Αττικό Μετρό».

Οι υπεύθυνοι της κατασκευάστριας εταιρίας τον ενημέρωσαν για την πορεία του έργου, που θα ενώσει το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας. Οι τρεις πρώτοι σταθμοί θα παραδοθούν στο κοινό το 2019, ενώ η γραμμή που θα καταλήγει στον Πειραιά θα συνδέεται με το σταθμό της Αγίας Μαρίνας.



Στο Σχιστό, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους ναυπηγοεπισκευαστικών εταιρειών που έχουν την έδρα τους στο βιομηχανικό πάρκο της περιοχής. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν εξωστρεφή χαρακτήρα, κατασκευάζουν εξαρτήματα πλοίων που εξάγονται σε όλο τον κόσμο και φέρνουν συνάλλαγμα στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες στο Σχιστό, όπως είναι η έλλειψη σταθερού φορολογικού και νομικού πλαισίου, η ανάγκη δημιουργίας σχολής μαθητείας, καθώς και η έναρξη της συνεργασίας με την Cosco.



Η πιο σημαντική πρόκληση, όμως, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Σχιστό, είναι ο επαναπατρισμός στην Ελλάδα όλων εκείνων των πλοίων που κατευθύνονται σε ναυπηγεία στη Μάλτα, την Κροατία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Τουρκία. Επιχειρηματίες του Σχιστού υπογράμμισαν ότι η ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα μπορεί να αποφέρει στην Ελλάδα περίπου 14 δις δολάρια. 



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την περιοδεία του στις περιοχές του Πειραιά, επισκεπτόμενος την πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, όπου συνομίλησε με πολίτες και ιδιοκτήτες καταστημάτων.




Στο βιομηχανικό – επιχειρηματικό πάρκο Σχιστού, συναντήθηκε με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εντός του πάρκου και, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε:

«Θέλω να επαναλάβω την προσωπική μου δέσμευση, ως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για την ανάγκη η χώρα να μπορέσει να προτάξει ένα διαφορετικό αναπτυξιακό αφήγημα, το οποίο θα τη βγάλει από την κρίση. 

Η έξοδος από την κρίση θα έρθει μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις. Θα έρθει μέσα από μικρές, μεσαίες και μεγάλες εταιρίες, οι οποίες  θα επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους και θα μπορούν να διεκδικούν θέση στις παγκόσμιες αγορές και όχι μόνο στην εγχώρια αγορά. 

Το συνολικό μας σχέδιο έχει στον πυρήνα του την απελευθέρωση της υγειούς επιχειρηματικότητας. Μέσα από ένα πλαίσιο μείωσης φορολογικών συντελεστών, επανεξέτασης του μη μισθολογικού κόστους, αλλά και μιας συνολικής απλοποίησης για να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας πιο εύκολα. Χωρίς να ταλαιπωρείστε από μια αφόρητη γραφειοκρατία, η οποία σε κάθε κλάδο έχει και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. 

Αυτό σε συνδυασμό με μια πολιτική σταθερότητα και μια Κυβέρνηση, η οποία θα είναι φιλική προς τις επενδύσεις, μπορεί πραγματικά να απογειώσει την ελληνική οικονομία.

Αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν, ας μιλήσουμε για το μέλλον. Ας μιλήσουμε για τις πραγματικές προοπτικές του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου. Ας μιλήσουμε για τις πραγματικές προοπτικές της περιοχής του Πειραιά. Για να δώσουμε μια ελπίδα, μια προοπτική σε αυτούς που σήμερα έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ανέργους, οι οποίοι, δυστυχώς, με την παρούσα Κυβέρνηση, δεν έχουν καμία προοπτική, καμία ελπίδα». 





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου