Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Στον ουρανοξύστη του Τραμπ η Μαρίν Λεπέν



Στον πύργο του Τραμπ στη Νέα Υόρκη εθεάθη η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν. Η Λεπέν αρνήθηκε να πει για ποιο λόγο βρισκόταν εκεί.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες που την έδειχναν να πίνει καφέ στο Trump Ice Cream Parlor, στο ισόγειο του πύργου Τραμπ, συνοδευόμενη από τρεις άνδρες, μεταξύ αυτών τον σύντροφό της Λουί Αλιό, αντιπρόεδρο του Εθνικού Μετώπου.

Ένας εκ των συνεργατών της δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας σύντομης συνομιλίας με τον Τραμπ, προτού η Λεπέν αποχωρήσει από τον ουρανοξύστη.

Η Λεπέν, η οποία είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, θεωρείται ότι θα περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι εκεί θα ηττηθεί από τον Φρανσουά Φιγιόν.

Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου έχει χαρακτηρίσει την εκλογή Τραμπ ως «ένα επιπλέον εργαλείο στην οικοδόμηση ενός νέου κόσμου».

Πάντως, ο Σον Σπάισερ, υπεύθυνος Τύπου του Τραμπ, κοινοποίησε ανάρτηση που είχε κάνει δημοσιογράφος του CNN στο Twitter, στην οποία ανέφερε ότι η Λεπέν δεν θα συναντούσε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ ή κάποιον από την ομάδα του, προσθέτοντας: «Ο πύργος του Τραμπ είναι ανοιχτός για το κοινό».

Λίγο αργότερα, η Χόουπ Χικς, μία εκ των εκπροσώπων του Τραμπ, δήλωσε ότι η Μαρίν Λεπέν δεν θα συναντηθεί με «κανένα στέλεχος της ομάδας μας».

Ο διευθυντής της εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν, Ντέιβιντ Ρασλίν, είχε αναφέρει νωρίτερα από το Παρίσι ότι η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς έχει αναχωρήσει για μια «ιδιωτική» επίσκεψη στη Νέα Υόρκη και δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για το πρόγραμμά της.




Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου