Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΟΗΕ: Πρόσφυγες πεθαίνουν από το κρύο - Η Ελλάδα στη χειρότερη κατάσταση




Ανησυχίες για τις συνθήκες που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες, λόγω των ξαφνικών άσχημων καιρικών φαινομένων στην Ευρώπη, εκφράζονται από μέρους του ΟΗΕ, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ελλάδα που, όπως σημειώνεται, βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, όπως επεσήμανε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (UNHCR), πρόσφυγες και μετανάστες πεθαίνουν στην Ευρώπη, εξ αιτίας του ξαφνικού κρύου και οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα, για να τους βοηθήσουν, από το να τους στέλνουν πίσω, από τα σύνορα και να τους υποβάλλουν σε βία και κατασχέσεις. 

Το θέμα είναι να σωθούν ζωές, όχι η προσήλωση στη γραφειοκρατία, είπε χαρακτηριστικά, η εκπρόσωπος της UNICEF, Sarah Crowe, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στη Γενεύη. "Η πιο επείγουσα κατάσταση τώρα είναι στην Ελλάδα".

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της UNHCR, Cecile Pouilly, μίλησε για πέντε θανάτους, μέχρι στιγμής, εξ αιτίας του κρύου, παρατηρώντας ότι περίπου 1.000 άνθρωποι διέμεναν σε σκηνές ή κοιτώνες χωρίς θέρμανση στην Ελλάδα, ζητώντας να μεταφερθούν σε καταυλισμούς με καλύτερες συνθήκες. 

Ακόμη, όπως γνωστοποίησε ο Joel Millman, εκπρόσωπος της Διεθνούς Οργάνωσης Μετανάστευσης (IOM), το 2017 ξεκίνησε άσχημα για το προσφυγικό, αφού έχουν καταγραφεί ήδη 27 θάνατοι στη Μεσόγειο. 



Πηγή : capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου