Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Πέντε νεκροί από επίθεση σε τέμενος στο Κεμπέκ



"Τρομοκρατική ενέργεια κατά Μουσουλμάνων" η επίθεση σε τέμενος στο Κεμπέκ, λέει ο πρωθυπουργός του Καναδά. Συνελήφθησαν δυο άτομα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για τρεις ενόπλους που συμμετείχαν στην επίθεση.

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν από πυρά κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής σε τέμενος στην Πόλη του Κεμπέκ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τεμένους, ενώ ο πρωθυπουργός του Καναδά χαρακτήρισε την επίθεση "τρομοκρατική επίθεση κατά Μουσουλμάνων".

Σύμφωνα με μάρτυρα, τρείς ένοπλοι εισέβαλλαν σε τέμενος με περίπου 40 άτομα και άρχισαν να πυροβολούν, γύρω στις 8:00 μ.μ. τοπικής ώρας χθες (3:00 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα).

Η αστυνομία του Κεμπέκ γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Twitter, ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο στο τέμενος.

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, οι εγκαταστάσεις του τεμένους βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αστυνομίας, ενώ αυτό, έχει εκκενωθεί.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως συνελήφθησαν δυο άτομα άτομα. Ο ίδιος επιβεβαίωσε την ύπαρξη νεκρών και τραυματιών αλλά αρνήθηκε να δώσει αριθμούς.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, είδε αστυνομία με βαρύ οπλισμό να μπαίνει στο τέμενος μετά το επεισόδιο που ξεκίνησε κατά τις 8:00 μ.μ. τοπικής ώρας χθες (3:00 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα). 

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ετιέν Ντογιόν αρνήθηκε να δηλώσει εάν υπήρχε κάποιος ένοπλος στο κτίριο ακόμα.

«Ο ένας ένοπλος πυροβολούσε και φώναζε Allahu Akbar», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Canada ένας επιζών της επίθεσης στο τέμενος στην πόλη Κεμπέκ του Καναδά.

«Οι σφαίρες έβρισκαν ανθρώπους που ήταν εκεί για να προσευχηθούν, άνθρωποι που προσεύχονταν, έχασαν τη ζωή τους», συμπλήρωσε ο επιζών από την επίθεση στο τζαμί στην καναδική πόλη.

«Μία σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι μου», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος υποστήριξε ότι οι δράστες μιλούσαν και πολύ καλά γαλλικά.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου