Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ταγιάνι: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας




Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσπαθεί να κατευνάσει τις σφοδρές αντιδράσεις των Ελλήνων Ευρωβουλευτών. Δηλώνει ότι γνωρίζει ιστορία.

Με τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εναρμονίζεται μετά τις σφοδρές αντιδράσεις ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του, Αντόνιο Ταγιάνι, καθώς με μια λιτή ανακοίνωση επιβεβαιώνει την πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία των Σκοπίων τη διεθνώς αναγνωρισμένη "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" (ΠΓΔΜ-FYROM).

"Αναφορικά με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο και στα ΜΜΕ σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του κυρίου Tajani στα Σκόπια, ο νεο-εκλεγείς Πρόεδρος του ΕΚ επιβεβαιώνει την πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" (ΠΓΔΜ-FYROM)" αναφέρει η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του, και η οποία ήρθε μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, που δείχνει τον κ.Ταγιάνι σε επίσημη επίσκεψη του στα Σκόπια -πριν αναλάβει την ηγεσία του Ευρωκοινοβουλίου- να αποκαλεί τα Σκόπια "Μακεδονία" λέγοντας πως οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου.

Στη συνέχεια έκανε και ένα Tweet στα ελληνικά, στο οποίο αναφέρει πως "Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας με ιδέες που συνέβαλαν στην γέννηση της Ευρώπης", αναφέροντας πως γνωρίζει ιστορία.


  1. Γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας με ιδέες που συνέβαλαν στην γέννηση της Ευρώπης

Οι απρεπείς δηλώσεις του κ.Ταγιάνι δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές με τον Παπαδημούλη να στέλνει μάλιστα και επιστολή διαμαρτυρίας.

"Όπως γνωρίζετε, οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας είναι επί του παρόντος σε εξέλιξη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ως το μόνο αμοιβαία αποδεκτό και συμφωνηθέν διεθνές πλαίσιο για τη διαδικασία αυτή.

Οποιαδήποτε χρήση κάποιου άλλου ονόματος δεν έχει καμία νομική βάση

Οποιαδήποτε χρήση κάποιου άλλου ονόματος δεν έχει καμία νομική βάση και θέτει υπό αμφισβήτηση τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΟΗΕ. Ως εκ τούτου, αναμένουμε από όλους, συμπεριλαμβανομένου Υμών, ο οποίος αντιπροσωπεύετε τον Οργανισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να σέβονται τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΟΗΕ. Μόνο με αυτόν τον τρόπο και αποφεύγοντας δηλώσεις οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν καμία απολύτως ιστορική βάση αλλά μπορούν και να προκαλέσουν αντιπαραγωγική σύγχυση, θα στηρίξετε τις κοινές προσπάθειες για μια βιώσιμη λύση και θα ενισχύσετε τις καλές σχέσεις γειτονίας των δυο χωρών." αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ.Παπαδημούλης.

Ο κύριος Ταγιάνι αποδεικνύεται όχι μόνο ανιστόρητος, αλλά και επιπόλαιος", τόνισε ο Κώστας Χρυσόγονος, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, "αποδεικνύεται ο πρόεδρος όχι μόνο ανιστόρητος αλλά και αγεωγράφητος, λυπάμαι", δήλωσε η Ελίζα Βόζεμπεργκ από την ευρωομάδα της ΝΔ, "φανταστείτε η μητέρα του κυρίου Ταγιάνι να μην ήταν καθηγήτρια αρχαίων ελληνικών, τι θα έλεγε", αναρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Μέσω Twitter αντέδρασε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία έγραψε προς τον κ.Ταγιάνι "Το όνομα της χώρας είναι ΠΓΔΜ. Η Μακεδονία, ο τόπος που γεννήθηκαν Αλέξανδρος και Φίλιππος είναι στην Ελλάδα. Μεγάλο σφάλμα Πρόεδρε".

Κάποιοι γράφουν ιστορία με τον δικό τους τρόπο

«Είμαστε σε εποχή που κάποιοι γράφουν ιστορία με τον δικό τους τρόπο. Από τον Ράμα που ανακάλυπτε την Ακρόπολη και ότι ο Αλή Πασάς έκανε την επανάσταση τού 1821, μέχρι τον νέο πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Η ιστορία είναι πεδίο μάχης και πρέπει να χρησιμοποιείται ως σχολείο για να διδάσκεται σε αυτό και όχι ως φυλακή για να φυλακίζεται το μυαλό σου».
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του νέου προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι ότι η ΠΓΔΜ είναι Μακεδονία και ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του Φίλιππος, απόγονοι τους, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του ΥΠΕΞ.
Ακόμα, ο κ. Κοτζιάς, τόνισε ότι το θέμα με τις δηλώσεις του κ. Ταγιάνι ανέλαβε και το χειρίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.


Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου