Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Η απάντηση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το παιδί της Πόλας Ρούπα



Τη δική της απάντηση για την αντιμετώπιση του 6χρονου παιδιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη δίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, μετά το «θόρυβο» που δημιουργήθηκε μετά τη σύλληψη της επικηρυγμένης 48χρονης. 

«Ενεργούμε με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού» διεμήνυσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που παράλληλα σημείωσε ότι η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Παίδων. 

«Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η Εισαγγελέας Ανηλίκων» τονίζει η σχετική ανακοίνωση. 

Όσον αφορά το αίτημα της μητέρας και της αδελφής της κα Ρούπα, με το οποίο ζητούν να αναλάβουν την επιμέλεια του ανηλίκου, η Εισαγγελία διευκρίνισε ότι «η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς».

Την ίδια ώρα, επισημαίνεται ότι έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.

Οι δικαστικές αρχές τονίζουν ολοκληρώνοντας, ότι «έχει χορηγηθεί στις αιτούσες άδεια επικοινωνίας με το ανήλικο τέκνο και σημείωσαν ότι «και σε αυτή την περίπτωση, η Εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού με το περιεχόμενο που δίνεται στον όρο αυτό από το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο αλλά και με ανθρωπιά».

Νωρίτερα σήμερα, η Πόλα Ρούπα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για «αρπαγή ανηλίκου». Στην αναφορά της 48χρονης επισημαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι αρχές «κρατούν τον ανήλικο γιο της από χτες, αρνούμενες να παραδώσουν την επιμέλειά του» στην μητέρα και την αδελφή της –κάτι που είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή η Πόλα Ρούπα. Μάλιστα, σε μήνυμα που διάβασε η αδελφή της την Πέμπτη έξω από τη ΓΑΔΑ,  η 48χρονη κατηγορούμενη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση δήλωσε ότι ξεκινά απεργία πείνας και δίψας έως ότου το παιδί της παραδοθεί στην οικογένειά της. 

Σε μια αντίστοιχη δήλωση προχώρησε και ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης, που γνωστοποίησε την πρόθεσή του μέσω γνωστής ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Tι απαντά το υπ. Δικαιοσύνης

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ψευδείς και ανεύθυνες τις αναφορές για την τύχη του εξάχρονου παιδιού της συλληφθείσας Πόλας Ρούπα, καθώς ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε, απλώς τέθηκε σε προστασία.

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει ότι το ανήλικο παιδί της 48χρονης συλληφθείσας τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, ενώ παράλληλα παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Εξάλλου, τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του ανήλικου με τους στενούς συγγενείς του και προσθέτει: «Αυτό που προέχει, είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».



Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου