Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Βούτσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ 'έκοψαν' το σόου Καμμένου στο Καστελόριζο



Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διέρρεε ότι θα συνεδριάσει στο νησί η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Δουζίνας και Κουμουτσάκος ακύρωσαν το επικοινωνιακό αυτό σχέδιο, με κάλυψη του Προέδρου της Βουλής. Καυγάς Καμμένου με ΠΑΣΟΚ.

Το σόου που ετοίμαζε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στο Καστελόριζο, καθώς είχε προτείνει τη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας στο νησί, “έκοψαν” ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας στην επιτροπή.

Από την πλευρά Καμμένου είχε γίνει διαρροή ότι η επιτροπή θα συνεδρίαζε στο Καστελόριζο και δη τη Δευτέρα. Ο πρόεδρος της επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας ξεκαθάρισε όμως ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά όσοι βουλευτές το επιθυμούν μπορούν να μεταβούν όπως πρότεινε το υπουργείο Άμυνας με στρατιωτικό αεροσκάφος στο νησί, να επισκεφθούν τις νησίδες Ρω και Στρογγύλη και να συναντηθούν με τους κατοίκους και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δε θα λάβει τον επίσημο χαρακτήρα μίας συνεδρίασης και προφανώς δε θα πάνε και οι 40 βουλευτές- μέλη της επιτροπής, καθώς εξάλλου υπήρξαν και από άλλα κομματα διαφωνίες.

Η ΝΔ δια του τομεάρχη Εξωτερικών και μέλους της επιτροπής Γιώργου Κουμουτσάκου διεμήνυσε άλλωστε ότι δε μπορεί να υποκατασταθεί η ουσία μίας σοβαρής συζήτησης από την επικοινωνία. Έδειξε έτσι ξεκάθαρα ότι δε θα επιτρέψει στον κ.Καμμένο να μετατρέψει σε πεδίο προσωπικής του προβολής τα εθνικά θέματα και δη σε μία συγκυρία κατά την οποία από την Άγκυρα αμφισβητείται η συνθήκη της Λωζάνης, τίθεται ξανά θέμα Ιμίων και γίνονται δηλώσεις περί προσάρτησης των κατεχόμενων, καθώς η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο αλλαγών στα ανατολικά σύνορα της λόγω του Συριακού.

Ο κ.Κουμουτσάκος έχει ζητήσει κατ επανάληψη από την κυβέρνηση τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για να γίνει εκεί συζήτηση και ενημέρωση των κομμάτων με νηφαλιότητα και χωρίς τη δημοσιότητα που συχνά εξωθεί σε ανταγωνισμό “πατριωτισμού”.

Η ΝΔ δεν έχει ζητήσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για τα εθνικά θέματα, καθώς κάτι τέτοιο θα δραματοποιούσε την κατάσταση.

Καθώς για όποια συνεδρίαση επιτροπής, το ζήτημα θα περνούσε και από το γραφείο του κ.Βούτση, ο Πρόεδρος της Βουλής φέρεται να ξεκαθάρισε πως οι επιτροπές συνεδριάζουν μόνο στη Βουλή, κάτι που εξαρχής είχε πει και στην επιτροπή ο κ.Δουζίνας.

Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: “Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας της Ελλάδας απαιτούν σοβαρότητα στους χειρισμούς, αποφασιστικότητα, αλλά και σύνεση. Στις επικίνδυνες επικοινωνιακές «αρλούμπες» εμείς δεν συμμετέχουμε και το δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή.”

Καθώς από το Καστελόριζο ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο, ο κ.Καμμένος πιάστηκε από αυτό για να απαντήσει μόνο στο ΠΑΣΟΚ και όχι στα υπόλοιπα κόμματα, αποφεύγοντας δε να τοποθετηθεί όσον αφορά στη διαμαρτυρία περί επικοινωνιακών τεχνασμάτων.

"Το ΠΑΣΟΚ έχει συνδέσει το Καστελόριζο με την καταστροφική δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για την είσοδο της χώρας μας στα μνημόνια. Αντιλαμβανόμαστε τις ενοχές τους, λυπούμαστε, αλλά όλοι οι υπόλοιποι θα είμαστε δίπλα στο Καστελόριζο", δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.


Βίκυ Σαμαρά
Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου