Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Γελάει η υφήλιος! Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες στην απεργία κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Δεν τους αντέχει ο Ελληνικός λαός!!

Δ'εν αντέχει αυτή την κοροϊδία που ξεδιάντροπα τους πετάνε κατάμουτρα!!

Είναι ξεδιάντροποι, αντρόπιαστοι και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να λένε ψέματα και να εξαπατούν χωρίς αναστολές!!

Διαβάζουμε στο iefimerida.gr και διαβάζει και η υφήλιος τις γελοιότητες μιας παραπαίουσας και τελειωμένης "αριστερής" παρένθεσης που κυβέρνησε κακός την χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες στην απεργία κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Κάλεσμα στον κόσμο να κατέβει στους δρόμος αύριο στη γενική απεργία απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καλεί δηλαδή τους πολίτες να βγουν και να διαδηλώσουν κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ωστόσο αυτή τη φορά η Κουμουνδούρου απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες μέσω σκληρής ανακοίνωσης περί «νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα» και  «απάντησης και στην "τρόικα εσωτερικού"». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες να δώσουν δυναμικό παρόν στις εργατικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Η συμμετοχή όλων μας στην απεργία και τις κινητοποιήσεις απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα θα είναι η απάντηση του κόσμου της εργασίας και ολόκληρης της κοινωνίας στην προσπάθεια των δανειστών - και ιδιαίτερα του ΔΝΤ - να επιβάλουν τη συνέχιση των πολιτικών πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

Συγχρόνως θα είναι η απάντηση και στην "τρόικα εσωτερικού", τα εγχώρια συμφέροντα και τους πολιτικούς υποστηρικτές τους, σε όλους αυτούς που φανερά ή κρυφά στηρίζουν τις καταστροφικές για την εργασία και την κοινωνία ακραία νεοφιλελεύθερες συνταγές προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι οι ίδιοι που στήριξαν τις αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές όλα τα προηγούμενα χρόνια. Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την μείωση των μισθών και των αποζημιώσεων απόλυσης, την κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία και την ακραία ελαστικοποίηση της εργασίας.

Τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών τα βίωσε το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας με τον χειρότερο τρόπο: ανεργία, υποαπασχόληση, φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, λουκέτα σε μικρές επιχειρήσεις.

Έφτασε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος σε όλα τα παραπάνω. Να παλέψουμε ενωμένοι για την ουσιαστική επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων και για το δικαίωμα στη πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία για όλους.

Να απαιτήσουμε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του συλλογικού εργατικού δικαίου που αποτελούν τον βασικό πυλώνα στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων. Για να αποκτήσουν ξανά οι εργαζόμενοι διαπραγματευτική ισχύ και να μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερους όρους εργασίας.

Να αντισταθούμε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που επιδιώκουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Να ανατρέψουμε τις πολιτικές που θέλουν την Ελλάδα εργαστήρι νεοφιλελεύθερων πειραμάτων εργασιακής απορρύθμισης.

Να σταματήσουμε τη μετατροπή της Ελλάδας σε ειδική οικονομική ζώνη με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, όπως επιθυμεί το ΔΝΤ, ο ΣΕΒ και το πολιτικό προσωπικό τους».Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου