Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δήλωνε στην Εφορία τα κεντρικά γραφεία του στην Κουμουνδούρου





Σε καταγγελίες ότι το κτίριο που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου δεν έχει δηλωθεί στην εφορία, με συνέπεια να μην έχουν πληρωθεί οι αναλογούντες φόροι, προέβη στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση δανειοδότησης κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς υποστήριξε ότι μόλις στις 14 Νοεμβρίου του 2016 τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στην αρμόδια ΔΟΥ 16 διαδοχικές δηλώσεις, μία για κάθε έτος από το 2001 κι μετά. Κατά συνέπεια, σύμφωνα πάντα με τον βουλευτή της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταβάλλει για το ακίνητο ούτε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας , ούτε Ενιαίο Τέλος Ακινήτων νομικών προσώπων, ούτε τον μετέπειτα ΕΝΦΙΑ.

«Είναι η απόλυτη απόδειξη μιας ιστορίας η οποία δεν είναι καθόλου νόμιμη», ανέφερε, ενώ κι ο «γαλάζιος» βουλευτής Νότης Μηταράκης παίρνοντας το λόγο, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι απέφευγε να πληρώνει φόρους όπως οι υπόλοιποι πολίτες.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς επανέφερε και το ζήτημα της εξόφλησης του κουρεμένου κατά 60% δανείου που είχε ληφθεί για την εξαγορά του κτιρίου, λέγοντας ότι από τα έγγραφα που έχουν φτάσει στην επιτροπή, προκύπτει ότι δεν υπάρχει ούτε πράξη εξόφλησης του δανείου, ούτε βεβαίωση για άρση των απαιτήσεων και κυρίως της κατάσχεσης από την Τράπεζα.




Όλγα Παναγιωτίδου 
Πηγή : cnn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου