Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Ο σουλτάνος της Τουρκίας θέλει να επαναφέρει την θανατική ποινή




Η Τουρκία θέλει να επαναφέρει την θανατική ποινή

Αυτό δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάζοντας την Τουρκία σε τροχιά σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει καταστήσει σαφές ότι τυχόν νομοθέτηση της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα θέσει τέλος στην προοπτική ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ευρώπη.

Πρόταση για επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα καταθέσει στη Βουλή η ισλαμο-συντηρητική κυβέρνηση, ως τιμωρία για τους υπαίτιους του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Αυτό δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναβεβαιώνοντας παράλληλα ότι προτίθεται να επικυρώσει την επαναφορά της εσχάτης των ποινών εάν εγκριθεί από το κοινοβούλιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταστήσει σαφές ότι τυχόν νομοθέτηση της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα θέσει τέλος στην προοπτική ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ευρώπη. Η εσχάτη των ποινών καταργήθηκε από την Άγκυρα το 2004, λίγο πριν την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Η κυβέρνησή μας θα θέσει [το θέμα] στη Βουλή και είμαι πεπεισμένος ότι θα περάσει. Όταν έλθει σε εμένα θα το επικυρώσω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 93 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Κεμάλ Ατατούρκ.

«Σύντομα, σύντομα, μην ανησυχείτε. Θα γίνει σύντομα, Αλλάχ θέλοντος», προσέθεσε ο τούρκος πρόεδρος, απαντώντας σε συγκεντρωμένα πλήθη που φώναζαν συνθηματικά: «Θέλουμε τη θανατική ποινή».

Στρέφοντας μάλιστα το βλέμμα προς την Ευρώπη, ο κ. Ερντογάν απέρριψε δηκτικά τις προειδοποιήσεις κατά της επαναφοράς της θανατικής ποινής, λέγοντας πως αυτό που έχει σημασία είναι η βούληση του τουρκικού λαού.

«Η Δύση λέει το ένα, η Δύση λέει το άλλο. Συγχωρέστε με, αλλά αυτό που μετράει δεν είναι τι θέλει η Δύση. Αυτό που μετράει είναι τι λέει ο λαός μου».




Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου