Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Γελάει η υφήλιος με τον Ερντογάν που ζητάει η Κωνσταντινούπολη να είναι η έδρα των Ηνωμένων Εθνών





Ασταμάτητος ο σουλτάνος της Τουρκίας νομίζει ότι είναι η θα γίνει το κέντρο του κόσμου.


Νέα δήλωση που έκανε την υφήλιο να γελάει έκανε ο σουλτάνος . Η Κωνσταντινούπολη πρέπει να είναι η έδρα των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο Ερντογάν σε γραπτή του δήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 71 ετών από την ίδρυση του οργανισμού.

«Η χώρα μας, που αυξάνει τα ποσά τα οποία κάθε χρόνο δίνει για τον προϋπολογισμό του ΟΗΕ, καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να κάνει την Κωνσταντινούπολη το κέντρο του οργανισμού» αναφέρει στη δήλωση του ο Ερντογάν.

«Πιστεύουμε ότι η Κωνσταντινούπολη με την πανάρχαια ιστορία της, το πλούσιο πολιτισμικό παρελθόν της, την στρατηγική τοποθεσία της και τις φυσικές ομορφιές της, ως έδρα του οργανισμού θα συνεισφέρει σημαντικά στις αποστολές του και το όραμά του» σημειώνει ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Με τη φιλοξενία που δείχνει η χώρα σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια πρόσφυγες, η Τουρκία έχει γίνει η φωνή της παγκόσμιας συνείδησης» πρόσθεσε.

Αυτές τις δηλώσεις τις έκανε όταν παγκόσμιοι οργανισμοί, και κυβερνήσεις κρατών  καλούν τον σουλτάνο Ερντογάν να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες ειδικά μετά τις επεμβάσεις που έλαβαν χώρα με την προσαγωγή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου