Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Αλεξιάδης: Για οφειλές πάνω από 300.000 στο Δημόσιο θα γίνονται πλειστηριασμοί

 (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )



«Υπάρχει τρομερή παραπληροφόρηση και προπαγάνδα για το θέμα των πλειστηριασμών» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης, κατηγορώντας ΜΜΕ και αντιπολίτευση για τη στάση τους.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» είπε πως «οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με όσα ακούν και διαβάζουν» και συμπλήρωσε πως «είναι μεγάλη αντίφαση επίσης στα ΜΜΕ να μας κατηγορούν παγίως ότι δεν κάνουμε τίποτε για τα 90 δισ. ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και τώρα να έχουν πρωτοσέλιδα και ρεπορτάζ για την πρώτη κατοικία, είναι μεγάλη η υποκρισία ορισμένων».

Όπως είπε, με το νέο πλαίσιο που προωθείται, όσοι έχουν πρώτη κατοικία και οφειλές προς το Δημόσιο, δεν θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό ακίνητα, μέχρι ένα πολύ μεγάλο όριο 300.000 ευρώ. Πάνω από το όριο των 300.000 θα ενεργοποιούνται οι πλειστηριασμοί.

Τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «δεν είναι δυνατόν να γίνονται κινητοποιήσεις για ιδιοκτήτες που έχουν 4-5 ακίνητα και οι οφειλές τους προς το Δημόσιο φτάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ» και συμπλήρωσε πως «εάν θέλουν κάποιοι να προστατεύουν τους μεγαλοοφειλέτες, για οφειλές που προήλθαν από φοροδιαφυγή ή λαθρεμπόριο, να μας το πούν. Ο φανατισμός δεν τους αφήνει να δουν την πραγματικότητα».

Είπε ακόμη ότι «μέσα σε αυτά τα υπέρογκα χρέη, υπάρχει ΦΠΑ που δεν έχει αποδοθεί και έχει κλαπεί από το Δημόσιο, υπάρχει φόρος μισθωτών υπηρεσιών που έχει παρακρατηθεί και δεν έχει αποδοθεί, υπάρχουν εισφορές που δεν έχουν καταβληθεί στα ασφαλιστικά Ταμεία. Αν θέλουν κάποιοι, στις κινηματικές δράσεις, να αθροίσουν και αυτούς εδώ, μάλλον έχουμε χάσει τη μπάλα με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων».

Υπογράμμισε πάντως, ότι ούτως ή άλλως, το Δημόσιο δεν ενεργοποιεί πλειστηριασμούς για πρώτες κατοικίες, σε σχέση με οφειλές προς το ίδιο. Ωστόσο, όταν αυτές οι διαδικασίες ενεργοποιούνται από άλλο φορέα ή Τράπεζα, η Εφορία πρέπει αναγκαστικά να ακολουθήσει, γιατί αλλιώς νομικά χάνει δικαιώματα σε κάθε τέτοια υπόθεση.

Υποστήριξε πως «δεν μιλάμε για 15.000 ευρώ ή 50.000 ευρώ, μιλάμε για 1,5 εκατ. ευρώ» και διερωτήθηκε: «Ας είμαστε ειλικρινείς, προστατεύουμε μεγαλοοφειλέτες για φοροδιαφυγή ή λαθρεμπόριο, ή όχι;».

ΚΚΕ: Στάχτη στα μάτια η νέα ρύθμιση

«Η πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάτω απ’ το βάρος του κύματος των πλειστηριασμών, να καταθέσει νομοθετική παρέμβαση, σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο, αποτελεί 'στάχτη στα μάτια του λαού'» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. 

«Και αυτό γιατί, ακόμη κι αν υπάρξει τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία, θα έχει ημερομηνία λήξης και θα είναι με τις αυστηρές προϋποθέσεις και τους όρους που τέθηκαν και για τα χρέη προς τις τράπεζες, οι οποίοι ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για το πλειστηριασμό λαϊκών κατοικιών» εξηγεί.

Το ΚΚΕ «επαναφέρει την πρότασή του για κατάργηση των άδικων και αντιλαϊκών φόρων, πλήρη προστασία πρώτης και δεύτερης λαϊκής κατοικίας, φορολογία με 45% του κεφαλαίου. Λαϊκή κινητοποίηση για να μη βγει στο σφυρί κανένα λαϊκό σπίτι».




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου