Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο Σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ : Κατάργησαν στα κρυφά το ασυμβίβαστο καναλάρχη – εργολάβου!



Οριστικό τέλος για τον βασικό μέτοχο της κυβέρνησης Καραμανλή

Το τέλος της διαπλοκής που «διαφήμισε» στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας έμεινε τελικά στα… χαρτιά.

Συγκεκριμένα, καταργήθηκαν και οι τελευταίες διατάξεις του «βασικού μετόχου» της κυβέρνησης Καραμανλή και προέβλεπαν ότι ένας ιδιοκτήτης ΜΜΕ δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι και εργολάβος.

Στο πολυνομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, το οποίο ψηφίστηκε στις 2 Αυγούστου 2016 και δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου στο ΦΕΚ, η διάταξη του «βασικού μετόχου» καταργήθηκε. Το εν λόγω πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Στο πολυνομοσχέδιο εντάχθηκαν τα άρθρα 24 και 262 «περί συγκρούσεως συμφερόντων», τα οποία, όμως, δεν περιλαμβάνουν το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του εργολάβου και του ιδιοκτήτη μέσου μαζικής ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος: «Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση φρόντισε λίγο πριν από τη δημοπράτηση των αδειών για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας να στρώσει «κόκκινο χαλί» στον εργολάβο δημοσίων έργων, ο οποίος, διά του υιού του Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, εξασφάλισε μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες καταθέτοντας προσφορά ύψους 53 εκατ. ευρώ». 

Διαβάστε τι προέβλεπαν οι διατάξεις του νόμου 3669/2008 που καταργήθηκαν:







Πηγή : paraskhnio.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου