Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΠΟΕΔΗΝ: Πεθαίνουν άνθρωποι στο ΕΣΥ και o Πολάκης το παίζει «Ζορό»



Η Ομοσπονδία θυμίζει την υπόσχεση του πρωθυπουργού για πρόσληψη 4.500 ατόμων στα νοσοκομεία και μιλά για ύβρεις, ψευτοπαληκαριες και προκλητική αδιαφορία

Ύβρεις, ψευτοπαληκαριες και προκλητική αδιαφορία για την κατάπτωση του ΕΣΥ καταλογίζει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλα και προσωπικά στον Πρωθυπουργό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). 

Με μια σκληρή ανακοίνωση, που εκδόθηκε με αφορμή και την πρόσφατη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ εγκαλεί τους αρμόδιους για το ΕΣΥ ότι αντί να ενδιαφερθούν για τα μείζονα ζητήματα του χώρου της υγείας και να αναζητήσουν εφαρμόσιμες πολιτικές υγείας, επέλεξαν ο μεν Πρωθυπουργός «να γιορτάσει τον Δεκαπενταύγουστο χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς με τσολιάδες στην Άρτα» και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «να συνεχίζει ακάθεκτος τις ύβρεις και τις ψευτοπαληκαριές και μάταια να προσπαθεί να το παίξει "Ζορό" που πολεμάει τη διαφθορά, τη διαπλοκή και τη γραφειοκρατία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μόνο». «Η κυβέρνηση ανατάσσει το ΕΣΥ, τόσο όσο διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις, δηλαδή μόνο σε επετείους, εγκαίνια» διαπιστώνει η ΠΟΕΔΗΝ. 

Σχολιάζοντας την συνάντηση του κ. Πολάκη με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου, την περασμένη Παρασκευή, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως «ενώ θα περίμενε κανείς ο Πρωθυπουργός να του "βάλει χέρι" για τον οχετό ύβρεων ενάντια των θεσμών της Δημοκρατίας της Χώρας μας, ενάντια της "ενοχλητικής" ΠΟΕΔΗΝ, που με στοιχεία αναδεικνύει την πορεία αποσύνθεσης του ΕΣΥ. Και θα περίμενε κανείς να καλέσει τον Υπουργό Υγείας κο Ξανθό, που συνεχίζει να μένει στο απυρόβλητο, προκειμένου να αναζητήσουν εφαρμόσιμες πολιτικές και όχι πολιτικές στα λόγια, για την πραγματική ανάταση του ΕΣΥ» εν τούτοις ο κ. Τσίπρας προτίμησε να μείνει πιστός στον υπουργό του το  σκάφος του οποίου επιςκέπεται και διαλογίζονται μαζί για τις ψευτοαριστερες πολιτικές της υγείας. 
«Καμία διάθεση από τον Πρωθυπουργό για οργάνωση κυβερνητικής σύσκεψης προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για διόρθωση των πολιτικών που εφαρμόζονται στον τομέα της Υγείας με πραγματικές προσλήψεις και επαρκή χρηματοδότηση. Πεθαίνουν άνθρωποι από την κατάσταση του ΕΣΥ και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα» διαπιστώνει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.

«Λόγια του αέρα οι προσλήψεις» 

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στο ΕΣΥ παραθέτουν στοιχεία για τις περίφημες προσλήψεις που επικαλούνται ευκαιρίας δοθείσης οι επικεφαλής της Αριστοτέλους. «Επί των ημερών Τσίπρα-Ξανθού-Πολάκη στα Νοσοκομεία προσελήφθησαν 450 υπάλληλοι και μόνο, και εκ των 950 θέσεων που είχαν εγκριθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση. Οι υπόλοιπες 500 θέσεις πολύ δύσκολα θα καλυφθούν αν και οι Υπουργοί Υγείας δεσμεύονταν για την πρόσληψη και των 950 υπαλλήλων έως τέλος του έτους 2015. Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, δια στόματος του κου Τσίπρα ήταν για ενίσχυση του Συστήματος με  4.500 νέες θέσεις επιπλέον των υπηρετούντων στις 2 Απρίλη 2015» υπενθυμίζουν τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα στο υπουργείο Υγείας τον Απρίλιο του 2015. 

Σε ό,τι αφορά τις οριακές προσλήψεις εξηγούν δε οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ ότι δεν φταίει το ΑΣΕΠ οπως υποστήριζε ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής ούτε η γραφειοκρατία  όπως υποστηρίζει ο κ. Πολακης. Επικαλούμενοι στοιχεία από τη συμμετοχή τους σε επίσημη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρουν πως «ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ και τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υγείας ξεκαθάρισαν ότι η κωλυσιεργία στην πρόσληψη του προσωπικού έχει σχέση με την καθυστέρηση έγκρισης των πιστώσεων με την ευθύνη να βαραίνει τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας». 

«Εφέτος δεν προβλέπεται κονδύλι στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας του τρέχοντος έτους για νέες προσλήψεις, καθώς επίσης καραδοκεί ο μνημονιακός κόφτης των δαπανών. Από τις 1.660 θέσεις που ανακοινώθηκαν  1.200 θέσεις το πολύ-πολύ να προκηρυχθούν (αν προκηρυχθούν). Η ολοκλήρωση των διαδικασιών των εν λόγω προκηρύξεων και η πρόσληψη του προσωπικού (εάν γίνει), θα γίνει από την επόμενη κυβέρνηση (ακόμη και αν η σημερινή εξαντλήσει την τετραετία) λόγω έλλειψης κονδυλίων» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννακός. 

Καραβάνι της υγείας στη ΔΕΘ 


Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της για την ανάδειξη των προβλημάτων του ΕΣΥ η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει "αγώνα Σωτηρίας του ΕΣΥ" από τα εγκαίνια της ΔΕΘ, απο εκεί οπως λένε οι εκπρόσωποί της που ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 

Η ΠΟΕΔΗΝ θα συμμετάσχει στο Συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 και παράλληλα οργανώνει πορεία μια ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, η οποία θα εκτείνεται σε επτά χιλιόμετρα. Το Καραβάνι της Υγείας θα εκκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στις 7.00πμ, θα διέλθει από τα Νοσοκομεία Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά, Αγ.Δημήτριος και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. 



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου