Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Έτσι φτιάχνουν τις βόμβες μέσα από τις φυλακές



Η δεύτερη συνεχόμενη προσπάθεια των τρομοκρατών να σκοτώσουν δικαστικό λειτουργό με παγιδευμένο πακέτο δείχνει ξεκάθαρα - λένε οι Αρχές- ότι φυλακισμένα μέλη οργανώσεων προσπαθούν να στρατολογήσουν νέα μέλη και να δείξουν ότι υπάρχει συνέχεια στα χτυπήματα τους, έστω και αν η εμπειρία αλλά και οι γνώσεις των νέων μελών στην κατασκευή βομβών δεν είναι τόσο καλές για να έχουν το φονικό αποτέλεσμα που θέλουν.

«Δεν υποχωρούν και δεν σταματούν θα υπάρξουν και αλλά χτυπήματα. Βάζουν νέα πρόσωπα, άγνωστα στις Αρχές, να βρίσκονται στο επιχειρησιακό κομμάτι και εκείνοι δίνουν εντολές μέσα από τη φυλακή. Έστω και αν πρέπει μετά να αναλάβουν την ευθύνη με όνομα μιας νέα τρομοκρατικής οργάνωσης " λέει στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της αντιτρομοκρατικής που εκτιμά ότι ο κατασκευαστής της βόμβας στον δικαστικό λειτουργό Πειραιά ήταν ο ίδιος με αυτόν που έφτιαξε τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στη δικαστική λειτουργό του Εφετείου Αθηνών. Και οι δυο παρέλαβαν παγιδευμένα πακέτα με διαφορά σχεδόν ένα μήνα.

Σήμερα το CNN Greece φέρνει στη δημοσιότητα το κείμενο με τις οδηγείς που είχαν δώσει μέσα από τη φυλακή τα έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στην Αγγελική Σπυροπούλου - νέο μέλος τότε-για το πως κατασκευάζεται μια βόμβα. Το κείμενο είχε βρεθεί στο σπίτι που είχε νοικιάσει η Σπυροπούλου στην Περαχώρα και ήταν η γιάφκα την οργάνωσης όπου γινόταν η προετοιμασία για την εφαρμογή που μεγάλου σχεδίου για την απόδραση τρομοκρατών και ποινικών από τις φύλακες Κορυδαλλού, γνωστό και ως «σχέδιο Γοργοπόταμος». Στο συγκεκριμένο σχέδιο συμμετείχε και ο αρχιτρομοκράτης της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός.

Η Σπυροπούλου αποτελούσε τότε το νέο, άφθαρτο και κυρίως άγνωστο πρόσωπο στις Αρχές που μόλις είχε στρατολογηθεί από τους Πυρήνες της Φωτιάς και εκτελούσε όλες τις οδηγίες που έπαιρνε από τους φυλακισμένους τρομοκράτες.

Το κείμενο έχει τον τίτλο «Συνταγή¨ και περιέχει τα βήματα για να «ψηθεί» η νιτρική αμμωνία αλλά και πως θα γίνει μετά η αμμωνία "σκόνη "για να χρησιμοποιηθεί σε βόμβες.

Το κείμενο είναι γραμμένο στο χέρι και με λεπτομέρειες δίνει εξηγήσεις πως με απλά σύνεργα μπορεί κάποιος να κατασκευάσει εκρηκτική ύλη. Για το νέο μέλος της οργάνωσης θα ήταν εύκολο να βρει τα απαραίτητα υλικά.

"Με αυτό το χαρτί βρεθήκαμε πρώτη φορά μπροστά σε αυτό που λέμε στρατολόγηση νέου μέλους" μας λέει αξιωματικός.

Τις βόμβες αυτές θα τις χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες εναντίον πολιτικών δικαστών, αστυνομικών και επιχειρηματιών καθώς μετά την απόδραση τους είχαν σκοπό να επιστρέψουν στην ενεργό δράση.

Τελικά το σχέδιο τους απέτυχε και στη δίκη που τελείωσε πριν λίγες μέρες οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε περισσότερα από 115 χρόνια φυλάκιση.



Μίνα Καραμήτρου 
Πηγή : Cnn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου