Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Ο ΙΣΑ ζητεί εξηγήσεις για την απώλεια 197 ανθρώπων από γρίπη τον περασμένο χειμώνα



Από το ΔΣ του ΙΣΑ πιστεύουν ότι δεν έχουν λάβει επαρκείς εξηγήσεις σχετικά με τον θάνατο τόσων ασθενών από γρίπη την ώρα που τα θύματα των προηγούμενων ετών ήταν λιγότερα… Αναρωτιέται μάλιστα τι μέτρα λαμβάνονται ώστε να μην ξανασυμβεί το ίδιο τον επόμενο χειμώνα.

Διαβάστε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση του ΙΣΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών οφείλει, με βάση τους σκοπούς του, σύμφωνα με τις καταστατικές του διατάξεις, να συμβάλει με κάθε μέσο στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Και αυτό έχει πράγματι αποτελέσει έναν από τους βασικούς άξονες της δράσης του τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Πολιτικές σκοπιμότητες ή άλλα ευτελή κίνητρα, δεν αποτέλεσαν ποτέ την κινητήριο δύναμη της δράσης του ΙΣΑ. Μόνο το πραγματικό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο που υποφέρει και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τον συνάδελφο, όπως και το δημόσιο συμφέρον οδηγούν τη σκέψη και χαρακτηρίζουν τα πεπραγμένα του.

Οποιαδήποτε αμφισβήτηση, απ´ όπου και αν πραγματικά προέρχεται, προξενεί εντύπωση, μπορεί δε μόνο να αποδοθεί σε μια συνειδητή προσπάθεια υπεκφυγής να απαντηθεί το ερώτημα που, αν και θα μπορούσε να έχει διατυπωθεί από κάθε συμπολίτη μας ή κάθε γιατρό, παραμένει: Γιατί έχασαν τη ζωή τους 197 συνάνθρωποι μας φέτος από γρίπη; Ποιά είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση του αρμοδίου υπουργείου; Πώς κάτι τέτοιο θα αποφευχθεί τον επόμενο χρόνο;

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        

 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                       
 ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ




Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου